Računalništvo, telefonija
Računalniške komponente
Trdi diski
Življenjski slog
Dodatki za računalnike
02.08.2024 13:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung je predstavil izboljšane kartice microSD s kapaciteto 1 TB, z izboljšano zmogljivostjo in večjo kapaciteto

Kartici microSD PRO Plus in EVO Plus uporabljata napredno tehnologijo V-NAND Samsung za varno in zanesljivo zajemanje in shranjevanje vsakodnevnih trenutkov. Povečana zmogljivost omogoča lažjo obdelavo večjih datotek s hitrostjo branja 180 MB/s in hitrostjo prenosa 160 MB/s

Družba Samsung Electronics Co., Ltd., vodilni svetovni proizvajalec napredne pomnilniške tehnologije, je danes napovedala izdajo kartic microSD PRO Plus in EVO Plus z visoko zmogljivostjo 1 terabajt (TB). Z uporabo tehnologije V-NAND (V8) osme generacije družbe Samsung se PRO Plus in EVO Plus ponašata z izboljšano zmogljivostjo in veliko kapaciteto, kar je idealno za ustvarjalce vsebin in tehnološke navdušence, ki potrebujejo hiter prenos datotek in shranjevanje za vsakodnevno uporabo v svojih napravah pri vsakodnevni uporabi.

»Ustvarjalci in tehnološki navdušenci vse pogosteje uporabljajo prenosne naprave, kot so pametni telefoni in ročne igralne naprave, za shranjevanje podatkov, ki zahtevajo visoko zmogljivost ter veliko kapaciteto,« je dejal Hangu Sohn, podpredsednik skupine Memory Brand Product Biz Team pri družbi Samsung Electronics. »Novi kartici microSD PRO Plus in EVO Plus z visoko zmogljivostjo sta odgovor na potrebe po zanesljivem in varnem shranjevanju velikih količin visokokakovostnih podatkov.«

Večja zmogljivost shranjevanja

Povečana velikost pomnilnika v modelih PRO Plus in EVO Plus uporabnikom ponuja možnosti shranjevanja velike zmogljivosti, ki segajo v območje zmogljivosti 1 TB in se večinoma uporablja v napravah SSD. Z 1 TB prostora za shranjevanje lahko uporabniki shranijo več kot 400 tisoč slik ločljivosti 4K UHD (2,3 MB) ali več kot 45 konzolnih iger (20 GB). Povečana zmogljivost naprav PRO Plus in EVO Plus odpira nove možnosti za vsakodnevne naprave na poti, kot so pametni telefoni, akcijske kamere, brezpilotni letalniki in ročne igralne konzole. Modela PRO Plus in EVO Plus ponujata različne možnosti shranjevanja, med drugim 128 GB, 256 GB, 512 GB in 1 TB. EVO Plus ima tudi možnost s 64 GB prostora.

Izboljšana zmogljivost

PRO Plus uporabnikom, ki shranjujejo velike količine visokokakovostne vsebine, omogoča odlično zmogljivost za nemoten ustvarjalni potek dela. Z možnostmi shranjevanja od 128 GB do 1 TB obljublja izjemno učinkovitost in zanesljivo zanesljivost ter ponuja hitrosti branja do 180 megabajtov na sekundo (MB/s) in hitrosti pisanja do 130 MB/s.[1] Za hitro nalaganje in izvajanje več opravil ima PRO Plus 3. razred hitrosti UHS (U3) ter 30. razred hitrosti videoposnetkov (V30) za videoposnetke ločljivosti 4K UHD z A2 App Performance, zato imajo uporabniki manj skrbi glede shranjevanja in urejanja vsebine ter se lahko osredotočijo na ustvarjanje.

Za vsakodnevno uporabo je shranjevanje podatkov v napravah z napravo EVO Plus lažje zaradi hitrosti prenosa do 160 MB/s.[2] Ponaša se tudi s 3. razredom hitrosti UHS (U3) in 30. razredom hitrosti za videoposnetke (V30)[3] za videoposnetke ločljivosti 4K UHD z A2[4] App Performance, ki uporabnikom omogoča nemoteno nalaganje in večopravilnost. Model EVO Plus 64 GB ima drugačne specifikacije: 1. razred hitrosti UHS (U1), 10. razred hitrosti za videoposnetke (V10) in A1 App Performance.

Najvišja energetska učinkovitost in večja zanesljivost z 28-nm krmilnikom

Kartici microSD PRO Plus in EVO Plus s kapaciteto 1 TB družbe Samsung kažeta na izboljšano energetsko učinkovitost, saj krmilnik temelji na 28-nanometrski (nm) procesni tehnologiji, v primerjavi s prejšnjo linijo s 55-nm tehnologijo. To uporabnikom omogoča, da s kartico Samsung s kapaciteto 1 TB kar najbolje izkoristijo življenjsko dobo baterije svoje naprave.

Kartice PRO Plus in EVO Plus s kapaciteto 1 TB z 2-kilobajtno (KB) kodo LDPC (Low Density Parity Check)[5] z mehanizmom za popravljanje napak (ECC)[6] zagotavljajo večjo vzdržljivost za večjo količino ciklov pisanja in brisanja, kar zagotavlja varnejše shranjevanje podatkov v daljšem časovnem obdobju.

Dokazana vzdržljivost za zanesljivo shranjevanje

Modela PRO Plus in EVO Plus sta izjemno vzdržljiva, opravila sta obsežno testiranje in dosegla visoko oceno zanesljivosti na šestih področjih. PRO Plus in EVO Plus sta bila temeljito preizkušena v težkih razmerah, zato sta zasnovana tako, da vzdržita zahtevna okolja in sta odporna na vodo[7], visoke temperature[8], rentgenske žarke[9] in magnetno polje[10]. Za ustvarjalce, ki se podajajo v zahtevne razmere, sta modela PRO Plus in EVO Plus z obsežnim testiranjem dokazala vzdržljivost ter sta odporna na padce[11] in obrabo[12]*[13].

Združljivost z različnimi napravami

Kartici PRO Plus in EVO Plus sta združljivi s številnimi vsakdanjimi napravami, tako da so podatki varno shranjeni, vključno s pametnimi telefoni, tablicami in ročnimi igralnimi konzolami z operacijskim sistemom AndroidTM. Prav tako sta združljivi z napravami, ki se uporabljajo v zahtevnih okoljih, kot so akcijske kamere ali brezpilotni letalniki za ustvarjanje, urejanje in shranjevanje podatkov. 

Kartici microSD PRO Plus in EVO Plus s kapaciteto 1 TB bosta po vsem svetu na voljo julija 2024.

PRO Plus in EVO Plus imata 10-letno omejeno garancijo.

Specifikacije kartic microSD PRO Plus in EVO Plus


[1] Navedene hitrosti branja in pisanja temeljijo na internih testih, opravljenih v nadzorovanih pogojih. Dejanske hitrosti se lahko razlikujejo glede na kapaciteto kartice. Navedena zmogljivost je bila dosežena z uporabo kartic microSD PRO Plus s čitalniki Samsung.

[2] Navedene hitrosti branja in pisanja temeljijo na internih testih, opravljenih v nadzorovanih pogojih. Dejanske hitrosti se lahko razlikujejo glede na kapaciteto kartice. Navedena zmogljivost je bila dosežena z uporabo kartic microSD PRO Plus s čitalniki Samsung.

[3] Razred hitrosti UHS (U1, U3) in razred hitrosti za videoposnetke (V10, V30) sta razreda hitrosti, ki ju je določilo združenje SD
in temeljita na najmanjši hitrosti zapisovanja pomnilniške kartice. Za več informacij glejte specifikacijo SD.

[4] Razred zmogljivosti aplikacij (A2) je razred hitrosti, ki ga določi združenje SD na podlagi najmanjše hitrosti naključnega branja in pisanja pomnilniške kartice. Za več informacij glejte specifikacijo SD.

[5] Koda za popravljanje napak, ki odkriva in popravlja napake med prenosom pomnilnika

[6] Pogon, ki odkriva in popravlja napake v pomnilniku NAND

[7] Globina 1 m, slana voda (3 % NaCl,), 35 ℃, 24 ur

[8] Delovne temperature –25 ℃~85 ℃, Nedelovne temperature –40 ℃~85 ℃

[9] 0,1 Gy srednje energetskega sevanja, 210 sekund

[10] 15.000 gaussov, 30 sekund

[11] 10 ciklov padca z višine 1,5 metra

[12] Vstavitve in odstranitve kartice za skupno 10.000 ciklov

[13]13 Rezultati dejanske uporabe se lahko razlikujejo. Samsung ne jamči za poškodbe ali izgubo podatkov, ki nastanejo zaradi izpostavljenosti vodi, visokim temperaturam, rentgenskim žarkom, magnetom, padcem in obrabi. Vsi testi so bili opravljeni v skladu z Dodatkom k specifikacijam fizičnega sloja kartice microSD različice 7.10 združenja SD. Za več informacij obiščite stran z izdelki.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Samsung Electronics.
Vas zanima več iz te teme?
Samsung spominska kartica


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,