Grafične kartice
08.07.2024 10:43

Deli z drugimi:

Share

ASRock presenetil z novima grafičnima karticama Intel Arc

Podjetje ASRock je ponudilo v prodajo dve novi grafični kartici, in sicer Arc A770 Challenger SE in Arc A750 Challenger SE. Novinca bosta sprva na voljo na Japonske.
Foto: ASRock
Foto: ASRock

Na svetovnem spletu se še vedno govori o grafičnih karticah Arc Alchemist podjetja Intel. Te so namenjene predvsem namiznim računalnikom. Za ljubitelje iger sta najbolj zanimivi grafični kartici Intel Arc A750 in A770. Še posebej zanimiva je sledenja, saj je postala cenovno nadvse dostopna.

Grafična kartica Intel Arc A770 predstavlja neposredno konkurenco grafičnim karticam Nvidia družine GeForce RTX 3060 in grafičnim karticam AMD družine RX 6800/XT. Zato so poznavalci prepričani, da bo grafična kartica Intel Arc A770 v prihodnje požela še kar nekaj zanimanja med ljubitelji računalniških iger. To je tudi razlog, zakaj so pri podjetju ASRock ponudili v prodajo novo generacijo grafičnih kartic Intel.

Podjetje ASRock je ponudilo v prodajo dve novi grafični kartici, in sicer Arc A770 Challenger SE in Arc A750 Challenger SE. Tu dejansko gre za drugo generacijo priljubljenih grafičnih kartic. Novinci so opremljeni s povsem prenovljenim hladilnim sistemom, okoli ventilatorja pa so inženirji vgradili osvetlitev LED, ki še dodatno polepša izgled računalniškega sistema. Osvetlitev lahko uporabnik seveda tudi izključi.

Grafična kartica ASRock Arc A770 Challenger SE je opremljena s 16 gigabajti grafičnega pomnilnika, medtem ko ima Arc A750 Challenger SE na voljo le osem gigabajtov. Oba modela grafične vsebine preračunavata pri višjih frekvencah, in sicer 2,15 gigahercev oziroma 2,2 gigahercev. Zato ni bojazni, da novinca ne bi bila kos sodobnejšim računalniškim igram.

Podjetje ASRock bo novi grafični kartici Intel Arc ponudilo v prodajo v drugi polovici meseca julija. Novinca bosta sprva naprodaj na japonskem. Za nakup modela Arc A770 Challenger SE bo treba odšteti preračunanih 341 evrov, za model Arc A750 Challenger SE pa preračunanih 245 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več