Računalništvo, telefonija
25.06.2009 09:39
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novo obdobje inovacij mobilnega računalništva

Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.
Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.

Intel

in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov. Ti bodo združevali zmogljivost hitrih računalnikov in širokopasovne mobilne komunikacije ter vseprisotno internetno povezljivost.

Podjetji bosta v okviru partnerstva vzpostavili novo mobilno platformo, ki bo presegala današnje pametne telefone, prenosne računalnike in mini prenosnike, ter omogočila razvoj nove vrste inovativne strojne in programske opreme ter storitev mobilnega interneta.

Skupna prizadevanja vključujejo tudi sodelovanje pri več odprtokodnih programskih projektih, Intel pa bo kupil tudi Nokiino licenco za modem HSPA/3G, ki jo bo uporabil v bodočih izdelkih.

Tehnološki razvoj in sodelovanje pri več projektih odprtokodne programske opreme sta usmerjena v razvoj skupnih tehnologij za platforme projektov Moblin in Maeno, ki bosta zagotovila operacijske sisteme Linux za prihodnje mobilne računalniške naprave. Podjetji bosta koordinirali sodelovanje v odprtokodnih projektih, kot so oFono, ConnMan, Mozilla, X.Org, BlueZ, D-BUS, Tracker, Gstreamer in PulseAudio.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več