Socialna omrežja
19.06.2024 06:05
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova YouTube funkcionalnost bo opozarjala na zavajajoče vsebine

Opombe, ki jih bodo ustvarjalci vsebin lahko dodali k videom, bodo pomagale pri takojšnjem prepoznavanju konteksta vsebine.

V ponedeljek, 17. junija, je YouTube javno predstavil idejo o novi funkcionalnosti, ki bo namenjena ustvarjalcem vsebin. Kmalu, najprej seveda v ZDA, bo na voljo novost “notes”, kar bi lahko prevedli kot “opombe”. YouTube bo tako omogočil dodajanje konteksta k videom.

V prvi testni fazi bo YouTube k preizkušanju nove funkcionalnosti povabil izbrane uporabnike in ustvarjalce vsebin na platformi. Glavni cilj zgoraj omenjenih opomb je k videom dodati relevantne informacije, pravočasno posodobljeni in razumljivi kontekst.

“Notes” bi uporabnikom lahko pomagale pri prepoznavanju parodij skladb, pokazale bi lahko, kdaj je recimo produkt v videu dejansko na voljo za nakup in uporabniki bi lahko s pomočjo novosti pri YouTube-u ugotovili, kdaj je nek starejši posnetek po nesreči prikazan kot aktualen dogodek.

Družbeno omrežje X je bilo pred časom deležno podobne lastnosti imenovane “Community Notes”. X je določenim uporabnikom za objave omogočil dodajanje konteksta, med drugim recimo oznak, kot so “zavajujoče” in “izven konteksta”.

YouTube novost “notes” bo v začetni fazi, kot je to v navadi, na voljo zgolj na mobilnih napravah v ZDA, in sicer v angleškem jeziku. V tej fazi bodo “third-party” ocenjevalci spremljali učinkovitost nove funkcionalnosti, kar bo seveda pomagalo sistem pripraviti pred potencialno širitvijo na globalni ravni.

YouTube je še dodal, da bodo uporabniki v ZDA lahko prve opombe na platformi zasledili že v naslednjih tednih, največ uporabnikov pa bo v fazo testiranja vključenih v naslednjih mesecih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več