Pametne ure
17.10.2023 08:42
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj se prva generacija ur Google Pixel Watch polni počasneje?

Če ste opazili, da vaša pametna ura Pixel Watch potrebuje dlje časa za polnjenje, kot običajno, ste prišli do pravilne ugotovitve. Google je iz za zdaj neznanega razloga z najnovejšo posodobitvijo upočasnil hitrost polnjenja ure Pixel Watch. Spremembe pa ni doživela najnovejša izvedba Pixel Watch 2.

Kot je odkril 9to5Google, je Google kmalu po lansiranju Pixel Watch 2 posodobil svojo stran za tehnično podporo in specifikacije pametnih ur Google Pixel Watch. To se zgodi zelo redko, ampak v tem primeru je Google namerno upočasnil hitrosti polnjenja.

Pred spremembo je ameriški velikan trdil, da se lahko pametna ura napolni od 0 do 50 odstotkov v 30 minutah. Watch 2 še vedno doseže to hitrost, toda njena predhodnica sedaj za 50-ostotno napolnjenost potrebuje 45 minut oziroma 15 minut dlje. Poleg tega traja 20 minut dlje (75 minut), da doseže 80 odstotno napolnjenost baterije, in 30 minut dlje (110 minut), da doseže polno napolnjenost. Za primerjavo, isti intervali za Pixel Watch 2 trajajo: 30 minut, 43 minut in 75 minut. Razlog, zakaj se Pixel Watch zdaj polni dlje časa, je povezan z najnovejšo posodobitvijo vdelane programske opreme. Po navedbah Googla je “posodobitev vdelane programske opreme za Google Pixel Watches zahtevala pregled časov polnjenja.”

Google z izjavo ni podal nobenega resnega namiga, zakaj je prišlo do tovrstne spremembe. Hitrost polnjenja se prilagodi le v primerih, ko prihaja do pretiranega pregrevanja med polnjenjem ali ko pride do ugotovitve, da je nekaj narobe z zdravjem baterije. Po naših podatkih večino obstoječih uporabnikov ur Pixel Watch ni imelo pripomb nad pregrevanjem, zato je odločitev Googla še toliko bolj presenetljiva. Lahko gre tudi samo za taktiko, da naredijo novejšo uro bolj privlačno za nakup.

Avtonomija baterije Googlovih ur že tako ni pretirano bleščeča, s podaljšanjem časom polnjenja pa bodo le še dodatno razdražili uporabnike, ki bodo iskali alternative izven Googlovega ekosistema. Huawei, Garmin, Suunto, Polar … Izbire je ogromno in Google bo moral v prihodnje paziti, da ne izgubi obstoječe baze uporabnikov.

Glede nepričakovane spremembe bi lahko bili tudi malce bolj transparentni. Spremembo so opazili tretji opazovalci, vendar bi za takšno odločitev pričakovali javno naznanitev in tudi jasno razlago. Apple je še eno izmed podjetij, ki je bilo na udaru kritik, da namerno upočasnjuje starejše telefone. Čeprav ni pretirano izgubil na ugledu, je dovolj, da se v določeni skupini uporabnikov začnejo porajati dvomi o integriteti podjetja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več