Računalništvo, telefonija
05.03.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Pametne inštalacije od začetka do konca

.. Pametni dom se začne pri pametnih inštalacijah. Če jih predvidite že v začetku gradnje, lahko izbirate med vrsto različnimi možnostmi. In ko dobite ponudnika, ki vam lahko zagotovi popolno izvedbo, ste na konju ..

O pametnih inštalacijah bi morali, če imamo možnost, razmišljati že ob začetku gradnje. Tako imamo na voljo več možnosti oziroma izbire, kako se zadeve lotiti. V vsakem primeru pa je dejstvo, da bo pametni prinesel popolnoma novo dimenzijo bivanja.

Brez kompromisov

Naprav, ki jih lahko vključimo v pametni dom je iz dneva v dan več, naših skrbi pa temu primerno iz dneva v dan manj. Ko se odločamo za pametni dom, je najbolje, pa tudi najbolj enostavno, če najdemo ponudnika, ki bo postavil inštalacije »od A do Ž.« Zakaj je to prednost? Tako lahko odmislimo na usklajevanja več različnih izvajalcev in dobaviteljev, na zamude, ki zaradi tega nastajajo in podobno. Za vse, kar zadeva pametne inštalacije, poskrbijo v podjetju Intelektro d.o.o. Ker vemo, da smo dobili strokovnjaka na svojem področju, smo lahko brez skrbi.

Projekt po meri naročnika

V podjetju Intelektro d.o.o se že leta ukvarjajo z inteligentnimi električnimi inštalacijami. Pametni dom vam »postavijo« od začetka do konca. To v praksi pomeni, da v prvi fazi izdelajo načrt pametnih inštalacij, izvedejo grobe električne inštalacije, dobavijo in vgradijo vso opremo, ki jo želite imeti v svojem pametnem domu in ga na koncu sprogramirajo, da vse deluje, kot mora in kot pričakujete, da bo delovalo.

Projekt naročniku izdelajo po meri. Ob tem vam tudi svetujejo, katere stvari so trenutno najbolj »in«, stranki pa so na voljo ves čas izvedbe in tudi po koncu del, v primeru, da bi imela kakršnakoli vprašanja ali bi pri upravljanju pametnega doma potrebovala pomoč.

Različne možnosti

Dobavijo in montirajo dve različni vrsti pametnih inštalacij:

  • KNX/EIB standard in
  • Wi-Fi modul različico.

Pri KNX je potrebno inštalacijo predvideti že v začetku gradnje, zanjo so tudi namenjeni drugačni kabli. Sistem odlikuje to, da je bolj učinkovit in deluje tudi ob izpadu interneta, kar je za uporabnika lahko bistvenega pomena. Roko na srce – v pametnih hišah je lahko prav vse odvisno od delovanja interneta, in če imamo sistem, ki deluje tudi brez njega, bomo ob izpadu lahko veliko bolj mirni.

Ko v podjetju zaključijo z delom, lahko imate dom, ki dela praktično vse sam. Nadzoruje na primer luči – dimmanje, kar pomeni, da jih vklaplja oziroma izklaplja in prilagaja moč svetlobnih naprav. Prav tako upravlja s senčili. Lahko se pomikajo glede na določene časovne nastavitve, lahko pa so povezana z vremensko postajo in postanejo dejansko pametna. V podjetju Intelektro d.o.o poskrbijo, da bosta pametno delovala tudi vaše ogrevanje (talno gretje) in hlajenje (konvektorji, klime).

Zelo uporabna zadeva v pametnih domovih so domofonski sitemi, s katerimi imamo kontrolo nad obiskovalci kjerkoli in kadarkoli, pa naj bo to z domačega fotelja ali z drugega kontinenta preko pametnega mobilnega telefona.

Ker se vsi zavedamo, da je varnost vse bolj pomembna, še bolj pomembno pa je, da zanjo poskrbimo v pametnem domu, so nepogrešljive kamere in alarmi, ki nas lahko obveščajo o dogodkih, sprožijo alarme na našem pametnem telefonu, zaznavajo gibanje, prepoznavajo obraze, ločijo med človekom in hišnim ljubljenčkom, vidijo v temi… Za varnost bomo veliko naredili tudi s senzorji. Danes jih imamo na voljo že celo morje – podajajo nam lahko informacije ob razlitju vode, požaru, plinu, okvari toplotne postaje in podobno.

Pametni dom omogoča tudi tako imenovano postavitev scen (dnevna soba: scena tv, pred vhodom: scena izhod, scena vhod). To v praksi pomeni, da več naprav povezano izvede določeno dejanje ali več dejanj. Na primer, da se ob gledanju televizije luč v kuhinji ugasne, v dnevni sobi pa zatemni. Ali pa pridemo domov in se temperatura ogrevanja samodejno nastavi za stopinjo višje, prižge se radio in luč na hodniku ter v dnevni sobi.

Pri Wi-Fi modul različici, ki jo v podjetju Intelektro d.o.o prav tako dobavijo in montirajo v vaš dom, je glavna prednost ta, da lahko inštalacijo vzpostavijo tudi, če je hiša že zgrajena in je vanjo vgrajena klasična inštalacija. O tem načinu boste torej razmišljali v že dokončanih stanovanjih.

Če torej želite personalizirane rešitve po vaši meri, ki so ugodne in zanesljive, obiščite www.intelektro.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več