Računalništvo, telefonija
21.08.2008 09:31

Deli z drugimi:

Share

Intel Developer Forum

Intel je na prireditvi Intel Developer Forum, ki poteka od 19. avgusta pa do danes, predstavil Intel Media Processor CE 3100, prvi namenski sistem na čipu (SoC) za zabavno elektroniko, ki temelji na razširjenem Intelovem načrtu arhitekture Intel Architecture (IA). Prav tako je ponudil nove informacije o mobilnih internetnih napravah Mobile Internet Device (MID), procesorjih Intel Atom in novo blagovno znamko, pri kateri sodeluje s studiem DreamWorks Animation SKG.

Sistem na čipu CE 3100 je razvit za internetno povezane naprave zabavne elektronike, kot so predvajalniki Blu-ray in DVD, povezana zabavna elektronika, napredni sprejemniki kabelske televizije in digitalni televizorji. Medijski procesor (prej z razvojnim imenom Canmore) združuje vrhunske funkcije za podporo videu visoke ločljivosti, visokokakovostnemu zvoku in napredni 3D-grafiki z zmogljivostjo, prilagodljivostjo in združljivostjo strojne in programske opreme na arhitekturi IA.

Intel in njegove stranke so sodelovali pri razvoju različnih izdelkov, kot so zabavna elektronika, naprave MID, računalniki »netbooks« in vgradni računalniki, ki omogočajo brezkompromisen dostop do interneta in temeljijo na Intelovi arhitekturi.

“I Love TV”

Intelov sistem na čipu Intel Media Processor CE 3100 je visoko integrirana rešitev, ki povezuje zmogljivo procesorsko jedro IA z vrhunsko strojno opremo za večtokovno dekodiranje in obdelavo videa. Vključuje 3-kanalni pomnilniški krmilnik 800 MHz DDR2, namensko dvokanalno digitalno procesiranje zvoka (DSP), zmogljiv pogon za 3D-grafiko in podporo dodatni opremi, vključno s priključki USB 2.0 in PCI Express.

Intel Media Processor CE 3100 prav tako vključuje tehnologijo Intel Media Play Technology, ki združuje strojno dekodiranje televizijskega signala in predvajanja z diskov Blu-ray s programskim dekodiranjem internetnih vsebin. Ko uporabnik spremlja televizijo ali predvaja diske Blu-ray, se video kodira v standardnih formatih, kot so MPEG-2, H.264 ali VC-1. Programska oprema Intel Media Play Techology preusmeri video na strojne dekoderje na čipu. V kolikor pa uporabnik gleda internetne vsebine, programska oprema samodejno preusmeri video (in avdio) na programski kodek, ki ga poganja procesorsko jedro IA. Proizvajalcem zabavne elektronike bo na voljo naslednji mesec.

Intel in Yahoo sta prikazala aplikacijsko ogrodje za televizijske sprejemnike in zabavno elektroniko, ki uporablja arhitekturo Intel Architecture. To aplikacijsko ogrodje, poimenovano Widget Channel, prinaša nove in uporabniku prijazne načine za hkratni ogled spletnih vsebin in televizijskega programa. Temelji na pogonu Yahoo! Widget Engine in je optimiziran za Intel Media Processor CE 3100.

Mobilne internetne naprave: »Platforma za inovacije«

Anand Chandrasekher, višji podpredsednik in generalni direktor Intelove skupine Ultra Mobility Group, je spregovoril, kako mobilne internetne naprave (MID), ki temeljijo na procesorju Intel Atom družine Z5xx, postajajo platforme za inovacije v mobilnem ekosistemu. Dodal je še, da se zahvaljujoč internetni revoluciji nadaljuje nezmanjšana rast družabnega mreženja, storitev za uporabniško ustvarjanje vsebin in lokacijskih storitev. Ti trendi so še toliko bolj pomembni za tiste mobilne uporabnike, ki potrebujejo pravo napravo za te izkušnje. Izpostavil je tudi vedno večjo potrebo po zmogljivosti, združljivosti interneta in programske opreme ter brezžične širokopasovne povezljivosti, vse z namenom omogočiti internetne inovacije v žepne naprave.

inTru 3D

Renee James, podpredsednica in generalna direktorica Intelove skupine Software and Solutions Group, in Jeffrey Katzenberg, glavni izvršni direktor podjetja DreamWorks Animation SKG, sta skupaj predstavila novo blagovno znamko inTru 3D, ki bo predstavljala novo generacijo filmskega pripovedovanja in izboljšano 3D-izkušnjo. Logotip bosta Intel in DreamWorks uporabljala pri promociji 3D filmov, najprej pa bo na vrsti DreamWorksov film Monsters vs. Aliens.

Nova generacija paralelnih programskih orodij

Intel je predstavil tudi novo generacijo orodij za paralelno programiranje, ki nudijo nove možnosti za razvoj programske opreme za več procesorskih jeder. Intel Parallel Studio prinaša razširjene zmogljivosti, ki bodo v pomoč pri načrtovanju, kodiranju, razhroščevanju in prilagajanju aplikacij. S paralelnim programiranjem bo tako mogoče bolje izkoristiti moč večjedrnega procesiranja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več