Strojna oprema
30.05.2022 08:06

Deli z drugimi:

Share

Apple vam za popravilo iPhona pošlje 36 kg orodij

Apple je nedavno predstavil novi program za samo-popravilo pametni telefonov in ostalih naprav, vendar je le-ta daleč od popolnosti.
Apple je s svojim programom samo-popravil še daleč od popolnosti
Apple je s svojim programom samo-popravil še daleč od popolnosti

Apple je pred kratkim lansiral svoj program za popravilo “DIY” oziroma “naredi sam”, ki uporabnikom iPhone telefonov omogoča, da popravijo svoje naprave z najemom kompleta za popravilo pri podjetju Apple. Če bi mislili, da bo ta komplet sestavljen iz nekaj izvijačev, klešč, ščetk in povečeval, bi se močno motili.

Ko se je Sean Hollister, urednik pri The Verge, pred kratkim odločil popravljati svoj iPhone Mini, mu je Apple poslal komplet orodij v dveh kovčkih, ki tehtata 36 kg (glej spodaj), da bi popravil drobno napravo! Da bo jasno, Apple navaja vsebino in težo kompleta orodij na spletnem mestu, od koder ga daje v najem.

Foto: The Verge / Android Authority

Za začetek podjetje blokira 1.200 $ na vaši kreditni kartici za težak komplet orodij. Zaračuna tudi 49$ za najem orodij za teden dni in 69$ za novo baterijo (ki jo je zamenjal urednik). Stvar je v tem, da Apple zaračuna povsem enak znesek 69$ za zamenjavo baterije v lastnih trgovinah, le da tam vsa popravila opravi strokovnjak.

Če torej najamete Applov komplet orodij za 49$ in ne uporabljate svojega, kar je tudi možnost, preberite drobni tisk in preverite, katera orodja dobite.

Kljub temu, če ste navdušeni za popravila DIY, vam Apple varuje hrbet. Komplet orodij, ki ga je poslal, je vseboval vse mogoče stvari, ki bi jih potrebovali za sestavljanje iPhona, vključno z močno toplotno postajo industrijskega razreda in ogromno stiskalnico z vzmetjo.

Težava pa je tudi v tem, da je bil sam proces za menjave baterije poln izzivov. Če nimate izkušenj s popravilom telefonov, se boste morda znašli na pol poti in verjetnost, da bo šlo kaj narobe, je precej velika.

Apple je skupaj s svojim ogromnim kompletom orodij poslal priročnik za popravilo, vendar boste zagotovo še vedno imeli kar nekaj težav, če ste neizkušeni na tem področju. Priročnik tudi ne bo v pomoč, če vam grelni stroj vrže kodo napake.

Najbolj frustrirajoči del postopka popravila v skladu z navodili pa bo zagotovo ta, da iPhone ne bo prepoznal originalne baterije, ki jo je zagotovil Apple. Na zaslonu se vam bo zagotovo izpisalo opozorilo »neznan del« in za rešitev morate po popravilu poklicati Applovo logistično podjetje tretje osebe, da potrdite zamenjan del kot originalen. To je povsem drug postopek, ki zahteva, da izvedete diagnostiko na iPhonu, hkrati pa podjetju omogočite daljinski nadzor nad vašo napravo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Apple


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več