Računalništvo, telefonija
02.10.2019 14:39
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prijavite se na hackathon – iskali bomo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti

Prijavite se na hackathon – iskali bomo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti
Prijavite se na hackathon – iskali bomo digitalne rešitve s področij varnosti in mobilnosti

Razvijalce, oblikovalce, uporabnike odprtih podatkov in druge vabimo, da se pridružite hackathonu Moja varnost in mobilnost, ki bo potekal 5. in 6. oktobra v Ljubljani.

Pobudniki hackathona so Policija, Ministrstvo za javno upravo in Mestna občina Ljubljana – Mestno redarstvo ter njihovi partnerji. Z njim želijo spodbuditi udeležence k ustvarjanju nove digitalne rešitve, ki bo prispevala k manjši ogroženosti in izboljšanju splošne in osebne varnosti ter mobilnosti.

V najširšem pomenu besede bodo iskali rešitve, ki jih državljani potrebujejo ali pogrešajo. Če imate idejo, kako bi lahko policija skupaj z ljubljanskim mestnim redarstvom še bolje opravljala svoje delo, ne odlašajte s prijavo.

Izzivi, ki jih bodo ekipe reševale, bodo pomoč državljanom in njihova varnost, preventivna dejavnost, ustvarjalne rešitve s področja mobilnosti ter krepitev ugleda policije in mestnega redarstva.

Vsem ekipam bodo na voljo odprti podatki preko javno dostopnega portala OPSI ali preko drugih javnih dostopov. Udeleženci bodo razvijali aplikacije na platformah Microsoft, IBM in ESRI.

Mentorji ekipam bodo strokovnjaki podjetij Comtrade, IBM, Microsoft, GDi Ljubljana in Xlab.

Najboljše tri ekipe (po izboru strokovne komisije) bodo prejele denarne nagrade in bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev (IBM, Microsoft, GDi Ljubljana, Comtrade in Xlab) svojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Dogodek bo potekal 5. in 6. oktobra, rok za prijavo pa je petek, 4. oktober 2019. Prijavite se na uradni spletni strani dogodka Hackathon Moja varnost in mobilnost.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COMTRADE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COMTRADE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Comtrade EDIT 2017: Poletna šola kot izhodišče karierne odličnosti

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COMTRADE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več