Operacijski sistemi
21.05.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih

Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih
Microsoft bo do leta 2022 na področju umetne inteligence certificiral 15.000 zaposlenih

Microsoft se je odločil, da bo investiral v izobraževanje in certifikacijo zaposlenih na področju različnih “AI” veščin. V sodelovanju s ponudnikom izobraževanj, podjetjem General Assembly, si je Microsoft postavil cilj, da do leta 2022 izobrazi okrog 15.000 zaposlenih. Glavni cilj korporacije je povečati “AI” talent po svetu. Glavne tematike izobraževanj bodo umetna inteligenca, strojno učenje, podatkovna znanost, oblačno ter podatkovno inženirstvo itd.

V na novo zastavljenem progamu bo Microsoft v prvem letu fokus namenil izobraževanju 2.000 zaposlenih s ciljem tranzicije na vloge umetne inteligence in strojnega učenja. V vseh treh letih izvajanja programa bo izobraževanja deležnih še dodatnih 13.000 zaposlenih, ki bodo ob koncu karseda najbolj razvili “AI” veščine.

V sklopu programa se je Microsoft pridružil novemu zasedanju podjetij, “AI Standards Board“, ki ga vodi General Assembly. V naslednjih šestih mesecih bo odbor pomagal pri definiranju “AI” veščin in standardov, razvojnih prioritet, kariernega okvirja, prav tako pa bo skušal sestaviti karseda natančen planski načrt za izobraževanja.


Po pisanju portala TechCrunch bo izobraževanje med drugim namenjeno tudi zapolnjevanju “AI” delovnih mest, ki so trenutno povezane z Microsoftovo tehnologijo. Kot pravijo pri Microsoftu, številni zaposleni, ki delajo s sistemom Azure, niso dovolj usposobljeni, da bi opravljali svoje delo kar najbolj učinkovito. Microsoft še dodaja, da bo izobraževanje namenjeno predvsem zadovoljevanju potreb strank, ki zahtevajo umetno inteligenco.


Razlog, zakaj se je Microsoft odločil, da pristopi k programu je, ker naj bi umetna inteligenca do leta 2022 ustvarila do 133 milijonov novih vlog. Microsoft se dobro zaveda, kako pomembno je, da imajo svoje ljudi, ki so usposobljeni za delo s produkti, kot je Azure. Programska in oblačna oprema, ki jo korporacija premore, bo vedno bolj zahtevna in zaposleni jo enostavno morajo obvladati.


“Kot tehnološko podjetje, ki se zavzema za prodornost inovacij, imamo odgovornost do naših zaposlenih, da ti imajo dostop do kvalitetnih izobraževanj iz področja umetne inteligence, saj bodo le tako lahko učinkovito opravljali svoje delo na delovnih mestih prihodnosti in sedanjosti”, pravi Jean-Philippe Courtois, izvršni podpredsednik in predsednik Globalne Prodaje, Marketinga in Procesov pri Microsoftu. “Navdušeni smo, da lahko kombiniramo našo industrijo in tehnična znanja z General Assembly, saj lahko le tako zapolnimo veščinske vrzeli in zagotovimo maksimizacijo potenciala našega poslovanja v svetu “AI” ekonomije”, je še dodal Courtois.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več