Računalništvo, telefonija
01.02.2007 06:26

Deli z drugimi:

Share

Cisco proizvajalcem predstavil rešitev za brezžične lokacije

Podjetje Cisco Systems je napovedalo novo rešitev na ključ, imenovano Wi-Fi Asset Tracking (brezžično sledenje virom), ki je posebej prirejena industrijam letalstva, avtomobilizma, rudarstva in proizvodnje polprevodnikov. Rešitev namreč izkorišča tehnologijo lokacijskega sledenja prek Cisco Wi-Fi za boljšo izrabo virov, nižje stroške in večjo operativno učinkovitost.

Napačno skladiščenje industrijskih virov kot so prenosne zbirke orodij, stroji, deli in drug inventar, proizvajalcem predstavlja precejšnjo finančno izgubo, saj stane tudi do milijon dolarjev. Z vpeljavo rešitve Wi-Fi Asset Tracking iz podjetja Cisco Systems proizvajalci pridobijo večji vpogled v podjetje, saj lahko sledijo prisotnosti in lokaciji dragih proizvodnih virov v realnem času in posledično povišajo operativno učinkovitost z zmanjšanjem števila primerov napačnega odlaganja.

“Brezžično okolje s podporo podjetja Cisco Systems daje proizvajalcem robustno in razširljivo platformo z visoko varnostjo za izkoriščanje prihodnje generacije mobilnih storitev kot so govor prek Wi-Fi, sledenje lokacijam in virom ter dostop za pogodbene delavce in goste,” je povedal Alan Cohen, višji direktor mobilnih rešitev pri podjetju Cisco Systems. “Rešitev Cisco Wi-Fi Asset Tracking je zgrajena na temeljih omrežja Cisco Unified Wireless Network in prinaša neprimerljive možnosti upravljanja ter nadzora nad ključnimi viri skozi celoten proizvodni proces.”

Rešitev Wi-Fi Asset Tracking sestavljajo Cisco 2700 Series Wireless Location Appliance, nadzorni sistem Cisco Wireless Control System (WCS), nadzornik Lightweight Access Point Controller, dostopne točke Cisco Aironet®, AeroScoutove na Wi-Fi zasnovane aktivne oznake RFID in programska oprema AeroScout MobileView. Skupaj prinašajo obsežno radijsko-frekvenčno lokacijsko arhitekturo, ki organizacijam omogoča zbiranje informacij o lokacijah in sledenje virom v najbolj zahtevnih okoljih.

“V proizvodnji je bila preglednost virov za poslovanje vedno ključnega pomena. Odslej obstaja priročna omrežna rešitev, za katero se je že izkazalo, da lahko poveča učinkovitost ter organizacijam prihrani znatne količine časa in denarja,” je povedala Gabi Daniely, podpredsednica za marketing in produktne strategije pri AeroScoutu. “Cisco in AeroScout skupaj pripravljata odziv na konkretne potrebe za širok nabor okolij s celovito, dokazano rešitvijo za preprostejšo in učinkovitejšo proizvodnjo.”

Navedena industrijska področja lahko najdejo prednosti v brezžičnem sledenju lokacij:
Letalstvo – Letalska industrija mora slediti edinstvenem naboru dragih sistemov, delno sestavljenih proizvodov, opreme in materialov, da lahko pravočasno in v skladu s proračunom zaključi svoje projekte. Napačno odloženi deli lahko povzročijo ustavitev proizvodnje, kar neposredno vpliva na stroške delovne sile, kapitalski izkoristek opreme in čas proizvodnega cikla. Poleg tega so proizvajalci pod pritiskom visokih odškodnin v primeru zamujanja pri pripravi končnega izdelka. Z uporabo rešitve Wi-Fi Asset Tracking iz podjetja Cisco Systems za nadzor nad sestavnimi deli letala skozi proizvodni proces – od tovarne do končne sestave – omejuje zamude v procesih in znižuje stroške.
Avtomobilska industrija – Podobno kot v letalskem sektorju, mora tudi avtomobilska industrija slediti dragim orodjem in sestavnim delom skozi proces sestave in priprave vozila, saj lahko vsak izgubljen ali založen del predstavlja zamude, visoke stroške in težave s kakovostjo. Z rešitvijo Wi-Fi Asset Tracking iz podjetja Cisco Systems se je mogoče hitro odzvati na težave s kakovostjo in zmanjšati zastoje v delovnem procesu, odpraviti drage zamude ter zagotoviti hitro in cenovno učinkovito proizvodnjo vozil v tej izjemno konkurenčni industriji.
Rudarstvo – Kot so prikazali nedavni dogodki je v rudarstvu varnost vodilna skrb. Boljše upravljanje z orodji in ljudmi pod zemljo je vse bolj ključnega pomena za izboljšanje preglednosti in zagotavljanje varnosti. Rešitev Wi-Fi Asset Tracking iz podjetja Cisco Systems zagotavlja jasen signal v rovih, kar pripomore k varnejšemu rudarjenju, ob hkratni pohitritvi proizvodnje rude. Poleg tega lahko rudarska podjetja z uporabo oznak RFID in tehnologije z varnostnimi certifikati za obratovanje v okoljih, ki so občutljivi na eksplozije, bolje sledijo tovornjakom, kontejnerjem, orodju in svojim rudarjem, s čimer zagotovijo nepretrgan nadzor nad vsemi viri rudnika.
Proizvodnja polprevodnikov – V polprevodniški industriji je nepretrgano nadzorovanje vrednih materialov in opreme ključnega pomena pri vzdrževanju nizkih stroškov in visoke kakovosti. Rešitev Cisco Wi-Fi Asset Tracking lahko pripomore v primerih dela v nastanku v proizvodnih halah in naprednih okoljih za preizkus proizvodnje. Podatki o lokaciji proizvodnih virov v realnem času izboljšujejo kapitalski izkoristek opreme, prihranijo pri stroških dela in povečajo obseg proizvodnje. Z natančnostjo določanja lokacije delov, materialov in celotnih projektov na posamezno polico, lahko proizvajalci polprevodnikov zmanjšajo količino odpadkov in skrajšajo proizvodni čas.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več