Digitalizacija
15.03.2022 07:42

Deli z drugimi:

Share

Stopite v svet IT z diplomo

Idealna kombinacija študija – online + predavanja in vaje.

Računalništvo in računalniška tehnologija se dotikata naših življenj na skoraj vsakem koraku. Vsa nova tehnična odkritja, nova znanja in gospodarstvo temeljijo na podlagi informatike. Danes si življenja brez informacijske tehnologije ni več mogoče predstavljati.

Digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija preoblikujejo delovna mesta prihodnosti. Če bodo zaposleni želeli ostati konkurenčni na trgu delovne sile, bodo morali razširiti svoje veščine in dopolniti kompetence. Razumevanje različnih razsežnosti računalništva in informatike je prav gotovo del potrebnih veščin v 21. stoletju. Ne glede na to, ali želite razvijati nove aplikacije, izdelovati spletne strani ali pa zraven svojega dela samo dobro razumeti ozadje delovanja računalniško podprtih informacijskih sistemov, vam bo študij informatike prinesel vsa ta uporabna znanja.

Inženirji informatike so iskan kader. Po mnenju Association for Computing Machinery so računalniška dela med najbolje plačanimi, zaposleni pa dosegajo največje zadovoljstvo pri delu.

Ne glede na to, ali že delujete v svetu računalništva in je zaposlitev na tem področju že vaš vir dohodka, ali pa bi se šele želeli podati v ta svet malo bolj poglobljeno, je nenehno izobraževanje ključnega pomena.

Dejan Valh, predavatelj na višji strokovni šoli DOBA v programu Informatika se strinja, da sta aktualnost vsebin na tem področju in pa vseživljenjsko učenje, nujna:  »Vsi vemo, da je informatika veda, pri kateri so spremembe največja stalnica. Predvsem se nenehno spreminja tehnologija. Dojemanje informacijske tehnologije je pravi fenomen, predvsem pa se zaradi tega že spreminjajo razmišljanja in življenja novih generacij ljudi in tudi študentov. V tem obdobju je treba znati izluščiti tiste informacije in dogodke, ki prispevajo k lepši prihodnosti. Za inženirje informatike se izobraževanje nikoli ne preneha.«

Kako in kje do izobrazbe?

Višješolski študijski program Informatika, ki ga izvajajo na Dobi že 15 let, je zasnovan tako, da v samo dveh letih pridobite in nadgradite svoja znanja. Primeren je tako za tiste, ki si želijo malo poglobiti svoja znanja in predvsem pridobiti diplomo kot tudi za te, ki bi šele želeli vstopiti v svet IT-ja. 

S celostno podporo, ki vam jo na Dobi zagotavljajo, bo študij resnično usmerjen v vaš oseben in strokovni razvoj. Program je namenjen vsem, ki vam tehnologija predstavlja izziv in želite nadgraditi svoja računalniška znanja. V samo dveh letih boste zvišali stopnjo izobrazbe, izboljšali možnost poklicnega napredovanja, z inženirskimi znanji z uporabno vrednostjo pa boste koristen in iskan kader. 

Pomembna so praktična znanja

Danes je pomembno, da lahko pridobljena znanja takoj začnete uporabljati v praksi. Zato dajejo na Višji strokovni šoli Doba velik poudarek praktičnim vajam. Skozi celoten študij vas aktivno vodijo predavatelji in mentorji, ki niso zgolj teoretiki, ampak strokovnjaki s področja, ki ga predavajo. Priložnost pa boste imeli spoznati druge priznane strokovnjake, ki se vam bodo pridružili kot gostujoči predavatelji.

Idealen študij za zaposlene na Višji strokovni šoli DOBA

Študijski program se bo izvajal delno v obliki vaj na sedežu višje šole v Mariboru, del pa 100 % online. Ne glede na to ali bodo predmeti online ali na sedežu šole, boste vedno imeli nekoga, ki vam bo pomagal. Med študijem vas bodo spremljali predavatelji, online mentorji, svetovalka, na voljo pa vam bosta tudi strokovna sodelavka v referatu in informatik.

Za več informacij čimprej obiščite spletno stran Višje strokovne šole DOBA www.doba.si, kjer ne spreglejte tudi posebne ugodnosti za prijavo do 18. marca. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Doba.
Vas zanima več iz te teme?
izobraževanja


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več