Računalništvo, telefonija
14.01.2018 14:23

Deli z drugimi:

Share

Kitajski iCloud za večji nadzor nad uporabniki!

Kitajska različica spletne storitve iCloud bo kmalu pod nadzorom kitajske vlade.
Kitajska različica spletne storitve iCloud bo kmalu pod nadzorom kitajske vlade.

Delež prodanih pametnih mobilnih telefonov Apple iPhone na Kitajskem pada že več mesecev. V zadnjem poslovnem četrtletju “Jabolko” iz Silicijeve doline ni doseglo želenih rezultatov, kar vsekakor ni dober obet za nove telefone iPhone. Zaradi tega so pri podjetju Apple sprejeli odločitev, da upravljanje oblačne storitve iCloud na Kitajskem prepustijo kar lokalnemu podjetju Guizhou-Cloud Big Data (GCBD), saj bi s tem prodaja telefonov iPhone vendarle lahko čez čas dosegla želen nivo.

Podjetje Guizhou-Cloud Big Data, ki ga nadzorujejo kitajske oblasti, bo upravljanje s kitajsko »različico« oblačne storitve iCloud prevelo konec februarja. Pri podjetju Apple seveda računajo na to, da bi se s to potezo lahko lažje približali željam kitajske vlade, ki strmi po večji kontroli spletnih storitev. To naj bi posledično nekoliko sprostilo prodajo telefonov iPhone na Kitajskem.

Uporabniki, ki se s politiko podjetja Apple ne strinjajo, bodo lahko račune zaprli. To bo v praksi težko izvedljivo, saj igra oblačna storitev iCloud v Applovem ekosistemu pomembno vlogo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18