Strojna oprema
12.01.2022 15:00

Deli z drugimi:

Share

Kako vam lahko maček zmanjša internetne hitrosti?

Po tem, ko se je Elon Musk, direktor podjetja Starlink "otresel" pritožb glede svojih satelitov, ima sedaj nove težave na tleh.
Dostop do interneta je onemogočal "naravni pojav"
Dostop do interneta je onemogočal "naravni pojav"

Gre namreč za novodobno težavo satelitskih sprejemnikov.

Satelitski krožniki so namreč narejeni tako, da se samodejno orientirajo in povežejo na omrežje, poleg tega pa imajo vgrajeno tudi gretje, saj so večino časa obrnjeni proti nebu in so kot krožnik idealne oblike za nabiranje snega, kar pa onemogoča kvaliteten sprejem signala.

No, izgleda da so dejstvo, da se krožnik ogreva izkoristile tudi domače živali – mačke. Na Twitterju se je namreč pojavila fotografija štirih muc, ki sedijo na krožniku in se tako grejejo, uporabniku pa onemogočajo dostop do svetovnega spleta.

Lastnik je v objavi zapisal tudi, da so se mačke prostovoljno odločile, brez njegovega dovoljenja, da se grejejo na krožniku, čeprav imajo dostop do notranjih prostorov, kjer je prav tako toplo in je zanje dobro poskrbljeno.

Podjetje Starlink pa ima do danes v vesolju že več kot 1600 satelitov, ki omogočajo spletno povezavo že skoraj vsepovsod po svetu, kmalu tudi v Sloveniji; načrtujejo pa še izstrelitev dodatnih 10.400 novih satelitov, s katerimi bi pokrili prav vsak košček domačega planeta.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Starlink Tesla


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178