Programska oprema
21.08.2006 12:11
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znani zmagovalci natečaja Java Masters 2006

Več kot 10.000 glasovalcev je od 16. junija do 16. julija obiskovalo spletno stran www.javamasters.org in na osnovi demo izdelkov ter opisov projektov ocenjevalo 10 najboljših kandidatov. Največji interes so pokazali v Turčiji, na Kitajskem, v Veliki Britaniji in Braziliji. Vse aplikacije so bile posebej narejene za mobilnike SXG75, S75 in CX75 podjetja BenQ Mobile, oziroma blagovno znamko Siemens.

Žirija, ki so jo sestavljali tehnološki in marketinški strokovnjaki podjetij BenQ Mobile in Sun Microsystems, je v zadnjem, izločevalnem delu, ocenjevala izdelke tudi glede na vidik možne komercialne uspešnosti in ne le na podlagi inovativnosti ter uporabniške prijaznosti aplikacij. Zmagovalce natečaja Java Masters so v končni fazi izglasovali obiskovalci spletne strani Java Masters.

Letošnje nagrade so se razdeljevale v dveh kategorijah: “Student Java Masters” in “Professional Java Masters”. V prvi kategoriji je prejel glavno nagrado Weijian Chen iz Kitajske za aplikacijo “LyricShow Player”, namenjeno za glasbene predvajalnike, drugo nagrado je prejel Vladimir Vasilyev iz Nemčije za aplikacijo za spletno kamero “Mobile Webcam” (temelji na strežniku) s katero lahko fotografije iz mobilnika, ki vsebuje kamero, pošljete direktno na spletni album. Tretjo nagrado je osvojil Cumhur Cevik iz Turčije za igro “ChatRise”, ki je namenjena večim igralcem.

Med sodelujočimi v kategoriji “Professional Java Masters” sta zmagovalca Thomas Bauer in Heiko Vogeler iz Nemčije za GPS aplikacijo “Bike GPS Mobile”, medtem ko je Markus Koch iz Brazilije prejel drugo nagrado za plesno igro “Dance Mania”. Tretjo nagrado je osvojil Permbum Aimsupasit iz Tajske za simulacijo igre “Sim President”, v kateri nastopate kot predsednik države in vodite ekonomsko politiko države.

Podelitev nagrad bo 22. avgusta 2006 v sklopu tradicionalne igričarske konvencije “Games Convention Developer Conference GCDC” v Leipzigu, v Nemčiji. Prvonagrajenci bodo prejeli vrhunske mobilne telefone blagovne znamke BenQ-Siemens in povrnitev potnih stroškov za potovanje v Leipzig. Prav tako bodo imeli omogočen prost vstop na konferenco, v zgodovinsko bogatem mestu pa bodo brezplačno preživeli nekaj nepozabnih dni. Drugo in tretjeuvrščeni bodo prejeli atraktivne tehnološke nagrade podjetij BenQ Mobile in Sun Microsystems.

Razvijalci aplikacij si lahko ogledajo vsebinsko izredno bogat portal s podrobnimi informacijami o produktih, razvijalskih orodjih in poslovnih priložnostih na spletni strani www.benqmobile.com/developer.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več