Računalništvo, telefonija
20.10.2016 14:17

Deli z drugimi:

Share

Samsung Quantum dot monitor

Zasnovan za profesionalne gamer-je
Zasnovan za profesionalne gamer-je

Po temu ko so ga prikazali na Gamescom in IFA letos, je Samsung le oznanil začetek prodaje njihovega novega monitorja.


Novi CFG70 monitor je prvi v tem žanru, ki združuje ukrivljen zaslon s quantum dot tehnologijo s katerim je Samsung dejal da je izdelan specifično za profesionalne gamer-je.


Kako sploh quantum dot tehnologija vpliva na igranje?

Quantum dot so zelo majhnimi nano kristali, ki so zmožni prikazati 125% sRGB barvnega spektra in s tem pripomore h večjim barvnim detajlom kakor tudi višjemu kontrastu 3000:1 ki pripomore h bolj dinamičnemu gameplay-u.

Monitor poleg Quantum dot vsebuje tudi Samsung-ov blur reduction tehnologijo, za katero trdijo da bo to prvi ukrivljen monitor s 1ms reakciskim časom.

Monitor s resolucijo 1920×1080 malce razočara ampak Samsung zatrjuje da bo to nadoknadil s tako imenovanim Eye Saver nastavitvijo, ki bo zmanjšala modro svetlobo, ki škoduje našemu telesu predvsem v nočnih časih igranja iger. Monitor ima dve možnosti za kontroliranje postavitve tako da ga lažje nastavite na želeno pozicijo in končno vsebuje 1 DisplayPort in 2 HDMI port-a.

Samsungov CFG70 144hz monitor bo na voljo v dveh velikostih 24”, ki vas bo stal približno 400€ in 27” za katerega bo treba odšteti 500€.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GS IT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GS IT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GS IT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več