Računalništvo, telefonija
05.04.2007 08:07

Deli z drugimi:

Share

98,6 odstotka uporabnikov priporoča iTIVI za izposojo DVD-jev

Spletna videoteka iTIVI spada v sam vrh ponudnikov kakovostnih spletnih storitev pri nas, sodeč po rezultatih ankete, ki jo je med svojimi uporabniki izvedla družba iTIVI. Spletna anketa je pokazala, da je več kot 86 odstotkov udeležencev ankete s storitvijo zadovoljnih, še bolj nazoren pa je podatek, da kar 98,6 odstotka uporabnikov spletno videoteko iTIVI priporoča kot izvrsten vir filmske zabave na domu.

Družba iTIVI (www.itivi.si) je med 28. marcem in 4. aprilom med svojimi uporabniki izvedla spletno anketo o zadovoljstvu z iTIVIjevim modelom spletne izposoje DVDjev, na katero se je odzvalo preko 500 iTIVIjevih uporabnikov. Rezultati ankete so pokazali, da je velika večina uporabnikov (86 odstotkov) z iTIVIjem zelo zadovoljnih ali zadovoljnih, kar 98,6 odstotka vprašanih pa pravi, da iTIVI z veseljem priporočajo svojim prijateljem in znancem. O prepoznani kakovosti iTIVIjeve formule domačega kina priča tudi to, da je iTIVIjevi naročniški službi, ki skrbi za celovito podporo uporabnikom, 90 odstotkov udeležencev ankete podelilo oceno odlično ali prav dobro.

Ostali rezultati spletne ankete

Dostavi DVDjev na dom, ki poteka enostavno preko pošte v posebnih rdečih povratnih kuvertah, je 85 odstotkov izpraševancev podelilo oceno prav dobro ali odlično, 83 odstotkov uporabnikov pa je mnenja, da se bo v prihodnosti na storitev naročilo veliko novih uporabnikov.

Na področju knjižnice filmov in drugih vsebin je raziskava pokazala, da je velika večina uporabnikov zadovoljna s kakovostjo izbora (85 odstotkov), saj menijo, da je izbor naslovov po posameznih žanrih dober. Nekaj več si želijo tako hollywoodskih hitov kot tudi filmskih klasik, kar kaže na raznolik in nikakor zgolj komercialen okus domačega filmskega občinstva. Kar 75 odstotkov uporabnikov bi v knjižnici želelo videti filme z erotično vsebino, zato je verjetna širitev iTIVIjevega izbora tudi v to smer.

“Ker v se središču potrošniške zahteve v DVD segmentu zabavne industrije vse bolj nahaja tudi potreba po mnogovrstnem dostopu do tovrstnih vsebin, je optimalna kombinacija različnih žanrskih področij logičen korak k zadovoljevanju uporabniških potreb. To pri iTIVIju zagotavljamo z 21 različnimi žanri, več kot 20 posebnimi že izdelanimi tematskimi izbori, uporabniku prilagojenimi priporočili in s tedenskimi filmskimi glasili, kar dopolnjujemo z eno najbolj učinkovitih in prijaznih podpornih služb pri nas,” je rezultat raziskave komentiral Gregor Cuzak, direktor družbe iTIVI. “Ne preseneča me, da je kar 98,6 odstotkov udeležencev v raziskavi na vprašanje, ali bi iTIVI priporočili svojim prijateljem, odgovorilo pritrdilno,” dodaja Gregor Cuzak.

Komentarji uporabnikov
Več kot polovica udeležencev ankete je izkoristila tudi možnost prostega komentarja storitve iTIVI, med katerimi so se znašle številne pohvale in predlogi za nadaljnji razvoj storitve:

“Čestitam ustvarjalcem spletnega servisa, saj je eden najboljših (najboljši?) pri nas.”

“Storitev je natančno to, kar potrebujem! Povejte pa že na začetku, da DVDji ne bodo hodili v vrstnem redu, kot je na seznamu, na kar se človek sprva malce težko navadi. Ampak potem pa gre in ni problema, celo kul je!”

“Res vam gre dobro za začetek. Ampak gledalcev je veliko in imamo zelo različne okuse … Že v eni sami družini hočemo risanke, holivudske hite, stare klasike in dokumentarci in … nekaj, recimo nekaj, kar še ne poznamo in kar je poučno. Te stvari se morajo skoraj same po sebi ponujati. Če bi imela čas, bi sla v kak filmski arhiv si poiskat, kar me zanima … a časa nimam in vi ste torej moje zadnje upanje! Računam na vas!”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več