02.05.2012 10:34
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 brezplačnih spletnih storitev za urejanje fotografij

Zakaj bi kupovali drago programsko opremo, če lahko svoje slike urejate kar preko spleta?
Zakaj bi kupovali drago programsko opremo, če lahko svoje slike urejate kar preko spleta?

Če imate potrebo po urejanju fotografij, dodajanju različnih filtrov, rezanju ali vstavljanju določenega besedila, boste potrebovali določeno grafično programsko opremo. A kaj ko je ta precej draga, če pa je že brezplačna, pa je precej zakomplicirana ali preprosto neučinkovita. Dandanes obstaja veliko orodij, ki vam bo bodo pomagala pri urejanju in olepševanju vaših fotografij. Nekatera so brezplačna, spet druga zapletena, prav tako pa se med seboj pošteno razlikujejo v kakovosti. No, če spadate v druščino sodobnih uporabnikov interneta, bi si najbrž želeli, da bi grafična orodja uporabljali kar preko spleta. In zakaj jih ne bi?

V nadaljevanju vam predstavljamo deset brezplačnih spletnih orodij, ki vam bodo v veliko pomoč pri obdelavi vaših slik, bodisi jih boste koristili na Facebooku, Twitterjevem fotoalbumu ali kjerkoli drugje.

1. Pixlr – goo.gl/bwl31
Spletno storitev Pixlr lahko koristite ločeno ali v sklopu programa Photobucket. Ta vam omogoča urejanje digitalnih fotografij, uporabo različni slikovnih filtrov, rezanje fotografij, povečevanje in zmanjševanje slikovnega formata, dodajanje različnih grafičnih učinkov in besedila, v storitev pa je integrirana tudi tako imenovana funkcija Pixlr-o-Matic, ki vam omogoča, da svojim fotografijam dodate nekakšen retro pridih.

2. Splashup – goo.gl/Ztazu
Splashup je spletni program, ki vam omogoča urejanje večih datotek hkrati, hkrati pa je izjemno enostaven za uporabo in deluje v realnem času. Splashup deluje v vseh novejših brskalnikih, prav tako pa je integriran z vsemi priljubljenimi spletnimi stranmi za izmenjavo datotek. Splashup si lasti tudi lastno obliko datotek, tako da lahko fotografije kadarkoli shranite in jih ponovno urejate kasneje.


3. Phoenix – goo.gl/OLL8v
Je eno izmed bolj zmogljivih spletnih orodij za urejanje slik. To vam omogoča vse od preprostejših grafičnih opravil, pa vse do kompleksnejših foto učinkov. Phonenix bo uporabnikom omogočil urejanje fotografij znotraj brskalnika na izjemno preprost in dostopen način.

4. Photoshop Express – goo.gl/Kci91
Je eno izmed najbolj priljubljenih orodij za urejanje slik na spletu, seveda brez tistih kompleksnih podrobnosti, ki jih omogoča standardni Photoshop. Photoshop Express prav tako ponuja do 2 GB spletnega prostora, kamor lahko brez skrbi shranjujete svoje umetnine.

5. Snipshot – goo.gl/ock3c
S svojo preprostostjo in jasnostjo ter izjemno uporabnimi funkcijami, bo Snipshot zadovoljil vse potrebe za spletno urejanje slik, prav zaradi tega verjamemo, da bo prišel prav marsikateremu uredniku kakšnega spletnega portala. Snipsot obenem ponuja svoj Firefox vtičnik, s pomočjo katerega bo urejanje slik še toliko bolj enostavno.

6. Pic Resize – goo.gl/VBLjH
To brezplačno spletno orodje omogoča enostavno spreminjanje svetlosti vaših fotografij, prav tako pa lahko s pomočjo orodja spreminjate kontrast, ostrino ali dodate kakšen tekst. Orodje ponuja tudi nekaj enostavnih slikovnih filtrov (kot recimo Polaroid), lahko pa tudi povečate ali zmanjšate določeno fotografijo.

7. Fotoflexer – goo.gl/NqRk6
Še eno spletno orodje na las podobno Pic Resizu, ki bo povsem zadoščalo za enostavno urejanje fotografij, seveda pa boste morali za malce bolj kompleksno delo poiskati kakšno bolj napredno, ki ga bo potrebno namestiti na vaš računalnik.

8. Phixr – goo.gl/9CkSW
Bi radi brezplačno urejali slike kar na spletu? Potem ste na pravem mestu. Phixr ponuja vse, kar ponujajo že prej našteta orodja, poleg tega pa je vse skupaj zavito v izjemno praktičen vmesnik. Vse, kar potrebujete za urejanje svojih fotografij, na enem mestu, torej.

9. Gimp – goo.gl/EL8Ne
Gimp je spletno orodje, ki še najbolj spominja na standardni Photoshop, verjetno pa ponuja tudi največ različnih možnosti. Zanj bo potrebno nekoliko več znanja, saj lahko s pomočjo tega spletnega orodja počnete skorajda vse. Če se odločite za GIMP, lahko na spletnem portalu YouTube najdete kar nekaj poučnih tutorialov.

10. LunaPic – goo.gl/1Uk97

LunaPic je edinstveno brezplačno spletno orodje za urejanje fotografij. Medtem ko to ponuja večino standardnih funkcij za obdelavo slik, kot so rezanje, rotiranje, črno-bela funkcija, sepia in prilagajanje barv, LunaPic prav tako ponuja dodajanje različnih animacij kot so sneženje, odsev in različni prehodi. Te animacije bodo vašim fotografijam dodale povsem novo dimenzijo, saj omenjene efekte ponuja le malo podobnih spletnih orodij.


Prijavi napako v članku