Računalništvo, telefonija
31.05.2004 00:45
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7. Računalniški pokal LOGO 2004

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je v sodelovanju z Vrtcem Rogaška Slatina in podjetjem RRT d.o.o. pripravila konec maja že 7. računalniški pokal LOGO. Tekmovanje je namenjeno najmlajšim računalničarjem, starim od 5 do 9 let, ki obiskujejo vrtec ali prve tri razrede osnovne šole. LOGO je znan program, s katerim lahko otroci na prijazen način vstopijo v svet računalništva. Z LOGOM se je mogoče igrati, pridobivati razna šolska in splošna znanja ali pa celo sestavljati enostavne računalniške programe.
Letošnje tekmovanje je, tako kot tudi prejšnja, prijazno gostil Vrtec Rogaška Slatina. Udeležilo se ga je 77 otrok iz vrtcev in osnovnih šol po Sloveniji na podlagi predhodnih izbirnih tekmovanj. Otroci so tekmovali v parih, in sicer v štirih skupinah. V 1. skupini so se pomerili predšolski otroci, v 2. skupini prvošolci, tretjo skupino je sestavljalo 24 učencev in učenk drugih razredov, v najstarejši skupini pa se je pomerilo osem deklet in fantov, ki obiskujejo tretji razred. Razveseljivo je tudi, da je na letošnjem finalnem tekmovanju sodelovalo skoraj enkrat več otrok kot v lanskem letu.
K uspešni izvedbi tekmovanja je v obliki finančne pomoči prispevala tudi občina Rogaška Slatina in Tehnična založba Slovenije, ki je bila glavni sponzor prireditve.


Prijavi napako v članku