Aplikacije in dodatni programi
07.11.2020 09:00

Deli z drugimi:

Share

7 aplikacij, s katerimi bo čiščenje in pospravljanje vašega doma postalo zabava

7 aplikacij, s katerimi bo čiščenje in pospravljanje vašega doma postalo zabava
7 aplikacij, s katerimi bo čiščenje in pospravljanje vašega doma postalo zabava

Aplikacije so lahko odličen pripomoček pri organizaciji gospodinjskih opravil. Z njimi si lahko sestavimo sezname opravil za vsako sobo posebej in celo dodeljujemo opravila ostalim članom družine ali gospodinjstva. Vprašanje pa je, katere so tiste aplikacije, ki nam pri vsakdanjih opravilih resnično lahko pomagajo?

S pomočjo spletnega portala “House Beautiful” smo izbrali nekaj preprostih aplikacij, ki vam lahko pomagajo, da bo vaš dom še bolj sijoč, urejen in na sploh čudovit za bivanje.

1. Spotless

Če se vam zdi, da se vam nabira preveč domačih opravil na kupu, je tukaj za vas aplikacija “Spotless”. Ta vam lahko pomaga do čistejšega doma brez nepotrebne krame. Uporabniku aplikacija omogoča, da si sam vzpostavi optimalen sistem in razporeditev doma, poleg tega pa si lahko za vsak prostor naredi ločen seznam opravil. Ko ta opravila opravlja, jih obkljuka in postavlja roke za nova opravila. Razvijalci aplikacije so glavno idejo aplikacije povzeli nekako tako: “Če se ne spomnite, kdaj ste nazadnje počistili ventile klimatske naprave, ali pobrisali prah po vrhu knjižnih polic, potem je tukaj Spotless, ki ima perfekten spomin“.

2. Tody

Aplikacija, ki je kompatibilna tako s sistemom iOS kot Android, poskrbi, da ima uporabnik vseskozi pregled nad vsemi hišnimi opravili. Ustvarjalci aplikacije so dodali elemente igrifikacije, s čimer poskrbijo, da čiščenje postane zabavna igra. Tekom dneva s strani aplikacije Tody dobivamo tudi vzpodbudna obvestila in zbiramo točke za opravljene aktivnosti.

V trgovini z aplikacijami je eden od uporabnikov zapisal: “To aplikacijo naravnost obožujem. Moja hiša še nikdar ni bila tako čista. Včasih se sploh ne zavedamo, da je nekaj, kar smo naredili “prejšnji teden” v resnici bilo “prejšnji mesec”. Tody mi pomaga, da sem vedno na tekočem z vsemi opravili, še posebej z manj pogostimi opravili, na katera pogosto pozabim“.

3. Clean My House

Tudi ta zanimiva aplikacija uporabnikom pomaga pri organizaciji hišnih opravil in jih zlaga v smiselne urnike. Bistvo aplikacije je, da uporabnika vsak dan spomni, kaj naj bi tisti dan naredil, da bo dosegel zastavljene cilje. Ne glede na to, ali živite sami, ali v številčnem gospodinjstvu, aplikacija Clean My House obstaja za to, da pomaga vsem, ki to pomoč potrebujete. Clean My House je kot nalašč za vse tiste, ki uživate v sestavljanju seznamov, poleg tega pa radi dobivate obvestila in opomnike.

4. Cleaning Checklist

Aplikacija Cleaning Checklist uporabnikom omogoča, da si s pomočjo enostavnih seznamov opravil organizirajo vsa opravila. Podobno kot nekatere druge aplikacije na seznamu si lahko opravila urejate po prostorih. Ima pa ta aplikacija precejšen poudarek na družbeni noti, saj lahko vsi uporabniki s prijatelji ali družino delijo svoj seznam opravil. Imate v družini koga, ki ne pomaga pri gospodinjskih opravilih? Potem mu lahko pošljete seznam opravil, da vam tudi on pomaga.

5. Our Home

Ta uporabna aplikacija vam pomaga pri organizaciji opravil, dogodkov znotraj kroga družine, nakupovalnih seznamov in na sploh pri organizaciji življenja. Naj bo to domača naloga ali kakršnokoli drugo gospodinjsko opravilo, aplikacija Our Home pomaga družinam in vsem ostalim, ki živijo v skupnih gospodinjstvih, da premagajo vse vsakdanje aktivnosti, brez nepotrebnega stresa. Aplikacija Our Home pa ni primerna samo za odrasle, temveč je zelo uporabna tudi za otroke. Spremljajo lahko, katera opravila so že uspešno zaključili in kaj jih še čaka. Če torej potrebujete dodatno motivacijo pri gospodinjskih opravilih, potem je ta aplikacija zagotovo prava izbira. Eden od uporabnikov je napisal: “Ta aplikacija je super za našo družino. Nagradni sistem se lahko hitro in enostavno prilagodi na posamezno družino in tudi otroci so aplikacijo hitro vzljubili.”

6. House Cleaning List

Organizirajte vaš dom s to enostavno aplikacijo. Razni seznami vam pomagajo, da boste vseskozi na tekočem z aktualnimi opravili, s posebnim gumbom pa si lahko uporabniški vmesnik popolnoma prilagodite svojim potrebam. Dodajate lahko nove sezname, brišete zadeve, ki so opravljene, vse skupaj delite z ostalimi člani gospodinjstva in celo ponovno uporabljate opravila, ki so redno na vaših seznamih.

7. Home Routines

Si želite imeti nadzor nad gospodinjskimi opravili v vašem domu? Aplikacija Home Routines vam pomaga pri kreiranju rutinskih seznamov opravil, pošilja vam opomnike, vas nagradi z zlato zvezdico, ko opravilo obkljukate in podobno, kot večina ostalih tovrstnih aplikacij omogoča precejšnjo mero personalizacije.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone iOS aplikacije

Prijavi napako v članku