Aplikacije in dodatni programi
23.09.2017 17:57

Deli z drugimi:

Share

6 aplikacij za posebne video efekte na pametnih telefonih

6 aplikacij za posebne video efekte na pametnih telefonih
6 aplikacij za posebne video efekte na pametnih telefonih

Revolucija pametnih telefonov je poskrbela, da v svojih žepih ne nosimo samo videokamer, temveč nosimo kar pravi “mini studio”, s katerim lahko urejamo videe na nači, na katerega pred časom še filmi v Hollywoodu niso mohli nastajati. S pravim izborom aplikacij lahko sedaj svojim videoposnetkom dodajamo posebne efekte, ki bi zadovoljili tudi profesionalce – in ne, ni nam treba najprej prenesti videov na računalnik, temveč lahko vse skupaj naredimo kar na telefonu.

Za vas smo pripravili nabor šestih aplikacij, s katerimi lahko vašim videoposnetkom dodajate posebne efekte – pa naj bo to dinozaver, ki uničuje vašo sceno, vesoljci, ki osvajajo svet, ali pa karkoli tretjega.

Action Movie FX – brezplačna za iOS (0.83 eur za pakete z efekti)

Kot že samo ime aplikacije pove, nam Action Movie FX omogoča, da v naše videe vnesemo eksplozije, pošati in naravne katastrofe ter s tem poskrbimo za pravo akcijsko vzdušje. Uporabimo lahko tornado, potres ali cunami, če pa to še ni dovolj, lahko spretno vključimo vesoljske ladje, ki napadjo človeštvo. Kljub temu, da aplikacija Action Movie FX ponuja ogromno kvalitetnih vizualij, je večina teh plačljivih preko nakupa znotraj aplikacije. Nekaj primerov je sicer brezplačnih, mogoče toliko, da dobite občutek o aplikaciji, ostali pa so plačljivi.

Eden od razlogov zakaj je Action Movie FX tako popularna aplikacija je to, da nas vodi skozi celoten proces snemanja in urejanja filma, torej na koncu tudi dodajanja posebnih video efektov. Na primer, med snemanjem lahko uporabimo aplikacijo, da nam pokaže točno mesto, kjer bo efekt bombe sovpadel s sceno in na tak način lahko zelo natančno določimo postavitev scene. Dodani video efekti in tudi zvočni efekti so vsi zelo kvalitetni, največji oboževalci sage Vojna Zvezd in Zvezdne steze pa lahko dodatno nakupujete posebne efekte iz dotičnih serij.

FX Guru – brezplačna za iOS in Android (0.83 eur za pakete z efekti)

Od gorečih eksplozij, nezemljanov, padajočih satelitov, do krokodilov in zombijev – če obstaja “stock” video efekt, ki si ga želite vnesti v video, obstaja tudi možnost, da ima aplikacija FX Guru prste vmes. Brezplačnih stvari znotraj aplikacije ni ravno veliko, je pa zato toliko večja izbira, ko nakupimo specifične pakete efektov znotraj posebnih žanrov. To hrati tudi pomeni, da nam ne bo potrebno zapravljati nepotrebnega denarja za efekte, ki jih ne potrebujemo.

Eno najbolj priročnih orodij v aplikaciji FX Guru je “MotionMatch”, ki prilagaja vaše efekte, da se karseda najbolje skladajo z videoposnetkom in izgledajo izjemno realistično. Ti efekti zares izgledajo dobro, kljub temu pa se moramo zavedati, da od aplikacije na pametnem telefonu ne moremo pričakovati “Hollywoodske” kvalitete z nekaj kliki po ekranu.

Videorama – brezplačna za iOS (0.83 eur za pakete z efekti)

Aplikacija Videorama ne ponuja samo odlične video izkušnje, temveč so posebni video efekti zgolj delček širokega repertoarja, ki ga aplikacija ponuja. Kot tudi pri predhodnikih se lahko pri Videorami igramo z efekti eksplozij, krvi, bomb itd. Za razliko od prej predstavljenih aplikacij je za Videoramo značilno to, da nam ponuja kar nekaj brezplačnih efektov, ki jih lahko preizkusimo preden se odločimo za večje nakupe. Ta aplikacija se nekoliko bolj osredotoča na posebne efekte “človeškega izvora”, kar pomeni, da bomo našli manj pošati in neznanih letečih predmetov. Poleg omenjenih efektov, s katerimi je enostavno upravljati, aplikacija omogoča zvočne podlage, tekstovne efekte, snemanje lastnega govora itd.

VideoFX Live – brezplačna za iOS (0.83 eur za pakete z efekti)

Do sedaj predstavljene aplikacije se fokusirajo na posebne video efekte pošasti in razne filmske, akcijske vložke. Aplikacija VideoFX Live pa ponuja predvsem različne, barvite filtre, ki jih dodajamo povrh videposnetka. Za lažjo predstavo si zamislite snemanje videa skozi vaš najljubši Instagram filter.

Aplikacija VideoFX Live je zelo enostavna za uporabo: preprosto odpremo aplikacijo, izberemo filter in začnemo s snemanjem. Že res, da ne gre za najbolj napredno aplikacijo pri kateri bi pravim filmskim mojstrom pustili odprta usta, vendar je VideoFX Live odlična izbira za kratke in hitre videoposnetke.

VideoShow – brezplačna za iOS in Android (0.83 eur za pakete z efekti)

Podobno kot Videorama, tudi VideoShow ponuja celoten komplet urejevalnih orodij, kjer so posebni video efekti zgolj kot nek dodaten bonus. Ta aplikacija torej ni zgolj “filter aplikacija”, temveč je primerna predvsem za vse tiste, ki si iz vaših videoposnetkov želite potegniti nekaj več. Seveda pa je poskrbljeno tudi za vse tiste, ki si želite vključiti nekaj standardnih efektov kot so padec meteorita, ekstremne vremenske razmere itd.

Poleg posebnih efektov lahko k videoposnetkom dodamo še govor, glasbo, tekst in prednastavljene tematske pakete za videe. Aplikacija omogoča tudi rotiranje, približevanje in ostale osnvne filmske učinke. Če pa ti še ni dovolj, lahko z VideoShow aplikacijo ustvarjamo počasne posnetke in prevrtimo določene scene.

LumaFX – 2.5 eur za iOS

Zadnja aplikacija, ki vam jo želimo predstaviti je LumaFX. Gre za aplikacijo, ki ne ponuja efektov kot so letalske nesreče, dinozavri ali vesoljci, temveč vam omogoča barvne in ostale vizualne efekte, ki zgledajo kot da bi jih namestili v profesionalnem urejevalniku videov. LumaFX je enostavna za uporabo, saj celotno upravljanje izhaja iz ene opravilne vrstice.

Kljub temu, da dotična aplikacija ni profesionalni urejevalnik videov, še vedno omogoča dovolj kvalitetno uporabniško izkušnjo. Z njo lahko režemo posnetke, dodajamo barvne filtre in uporabljamo ostale tipične prijeme za urejanje videov. Lahko uporabljamo lastne nastavitve ali pa naložimo že nastavljene parametre ter uporabljamo tiste. LumaFX ni brezplačna aplikacija, vendar je ravno zaradi opisanih lastnosti vredna 2.5 eur.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku