Spletni brskalniki
31.05.2021 06:02
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome postal še boljši in hitrejši!

Spletni brskalnik Google Chrome 91 za delovanje ne potrebuje veliko računalniških virov.
Spletni brskalnik Google Chrome 91 za delovanje ne potrebuje veliko računalniških virov.

Številni uporabniki trenutno vodilnega spletnega brskalnika Google Chrome se že dlje časa pritožujejo nad velikimi »zahtevami«, ki jih ima brskalnik do sistemskega pomnilnika. Google Chrome namreč pri delovanju porabi izredno veliko sistemskega pomnilnika in kaj hitro se zgodi, da tega zmanjka za ostalo programsko opremo, vključno z operacijskim sistemom. Zaradi tega je skupina Googlovih programerjev pred časom pripravila novo različico spletnega brskalnika Chrome, ki uspešno odpravlja težave s preveliko porabo dragocenega sistemskega pomnilnika.

Nova različica spletnega brskalnika Google Chrome (različica 91) pa ima še eno prednost, saj je pri delovanju za kar 23 odstotkov hitrejša v primerjavi s predhodno različico. Čeprav se to morda ne sliši veliko, je predvsem v luči porabe procesorske moči to izjemen uspeh. Pri podjetju Google so namreč razkrili, da računalniki vsak dan porabijo za več kot 78 let procesorske moči z namenom izvajanja kod JavaScript preko spleta. Glede na to, da novi Chrome porabi 23 odstotkov manj procesorske moči, to v praksi pomeni 17 let prihranka v procesorskem času.

Novi spletni brskalnik Google Chrome se ponaša še z izboljšanim pogonom V8. Ta dejansko prinaša precej boljše upravljanje s sistemskim pomnilnikom in pospešuje izvajanje klasičnih ukazov iz programske kode. To bodo znali ceniti predvsem uporabniki osebnih računalnikov Apple s procesorjem M1. Novi Chrome je na voljo za prenos na povezavi https://www.google.com/chrome/.


Prijavi napako v članku