Telefoni
Triki in nasveti
29.05.2024 08:20

Deli z drugimi:

Share

5 stvari, na katere moramo biti pozorni ob nakupu telefona Samsung Galaxy

Potrebe in želje vsakega posameznika so različne in za to, da bi vam pomagali pri nakupu naslednjega Samsunga, smo pripravili pregled petih stvari, na katere morate biti pozorni ob nakupu novega telefona.

Samsung ponuja zelo širok nabor različnih modelov pametnih telefonov, od cenovno najbolj dostopne serije Galaxy A, premium modelov Galaxy S, do zložljivih Galaxyjev Z.

Torej, ne glede na to ali izbirate med najboljšimi Samsungovimi modeli, ali na drugi strani najbolj poceni telefoni, je izbira velika in tudi faktorjev, ki odločilno vplivajo na končni nakup ni ravno malo.

Kamera

Kvaliteta kamere je dandanes za mnoge ključen dejavnik pri nakupu telefona, seveda pa to ne velja za vse kupce. Najprej se je potrebno vprašati, koliko mi kvaliteta fotografije in videa dejansko pomeni.

Če spadate med tiste, ki fotografiranje vedno in povsod in potem dejansko s temi fotografijami nekaj počnejo, potem bi verjetno morali razmišljati o modelih z najboljšo kamero, kot je recimo Samsung Galaxy S24 Ultra. Če temu ni tako potem boste zagotovo zadovoljni že s telefoni, katerih prioritete so nekje drugje. Takšni modeli so recimo Samsung Galaxy S24 Plus, ali cenejši model Samsung Galaxy A55.

K vaši nakupni odločitvi bo pripomogel tudi odgovor na vprašanje, koliko in kakšne fotografije delate. Če na primer ne fotografirate objekte, ki so v daljavi, potem po vsej verjetnosti ne potrebujete telefoto leče, ki je specializirana za takšne posnetke. V tem primeru lahko preskočite Ultra modele in se usmerite v nekaj bolj klasičnega, kot je recimo Samsung Galaxy S24 (ki vseeno ima krajši, 3-kratni optični zoom). Lahko pa se celo odločite, da v celoti izpustite idejo o zoom kameri in si omislite nekaj podobnega Samsungu Galaxy Z Flip 5.

Velikost zaslona

Še eden v vrsti pomembnih dejavnikov ob nakupu telefona je njegova velikost. Obstajajo seveda prednosti in slabosti velikih zaslonov – če izberete večjega 6,8-inčnega Samsunga Galaxy S24 Ultra boste imeli na voljo veliko več manevrskega prostora ob uporabi aplikacij, kot bi ga imeli recimo pri 6,2-inčnem modelu Samsung Galaxy S24.

Poleg tega je na večjih ekranih boljša tudi izkušnja gledanja videov, da ne govorimo o igranju iger. Imajo pa večji zasloni tudi svoje slabosti. Z njimi težje upravljamo z eno roko in tudi nositi jih je zaradi teže in velikosti precej neugodno.

Neka srednja pot bi lahko bila Samsung Galaxy Z Fold 5, ki ponuja kompaktni 6,2-palčni prednji zaslon in resnično masivni 7,6-palčni zložljivi zaslon. Seveda pa ta rešitev ne odpravi težavo z velikostjo in težo, ki pride z večjimi zasloni.

Baterija

Vzdržljivost baterije je zagotovo pomemben aspekt pametnih telefonov, je pa pomembnost od posameznika do posameznika različna. Tukaj je potrebno upoštevati vse od časa, ki ga preživimo na telefonu, do možnosti, kako enostavno lahko pridemo do polnjenja itd.

Na ta in podobna vprašanja si lahko odgovori samo vsak posameznik, če pa si resnično želite telefon, ki bo z vami brez problema zdržal cel dan tudi ob intenzivni rabi, je verjetno vredno razmisliti o modelu, kot je Samsung Galaxy S24. V svoji recenziji je spletni tehnološki portal Tech Radar zapisal, da je baterija Galaxyja S24 Ultra boljša od kateregakoli iPhona in Galaxy Ultra modela do zdaj.

V splošnem velja pravilo, da imajo večji Samsungi boljšo baterijo (več prostora za baterijo). Izjeme pri tem so zložljivi telefoni, kajti njihove dodatne komponente pomenijo, da imajo manj fizičnega prostora. Baterije zložljivih telefonov so zato manjše. Za uporabnike, ki telefone ne uporabljajo tako redno, bodo tudi zložljivi – in bolj kompaktni telefoni – dovolj dobri.

Zmogljivost

Ali potrebujete visoko zmogljiv telefon? Če želite igrati zahtevne igre, opravljati več stvari hkrati, ali uporabljati kakšno drugo intenzivno programsko opremo, potem je odgovor verjetno da. Tudi če ne spadata med takšne uporabnike in prisegate na nič manj kot brezhibno uporabniško izkušnjo, boste verjetno iskali med najbolj zmogljivimi napravami.

V resnici večina uporabnikov preceni svoje potrebe in izbirajo procesorje, ki jih niti približno ne izkoristijo. Če torej večino časa preživite na družbenih omrežjih in spletu, potem bo za vas povsem dovolj kakšna naprava nižjega razreda. Poleg tega lahko z modeli, kot sta Samsung Galaxy A35 in Samsung Galaxy S21, prihranite kar precej denarja.

Potrebujete pisalo S Pen?

Zadnje pomembno vprašanje pred izbiro telefona je, ali potrebujete pisalo? Samsung je eden redkih proizvajalcev, ki podpira pisalo, niso pa vsi Samsung modeli kompatibilni z njim.

Če pisalo želite – za pisanje zapiskov, ali recimo risanje – potem je izbira očitna, Ultra model. Dotični model ponuja celo mesto, kamor lahko pisalo odložite, ko ga ne potrebujete. Poleg tega lahko razmišljate še v smeri modela Z Fold, na primer Samsung Galaxy Z Fold 5. Ta model sicer nima pisala stylus, nima niti mesta za shranjevanje, vseeno pa podpira Samsungov S Pen, katerega lahko kupite posebej. Glede na velikost ekrana je Z Fold več kot primeren, da izkoristi vse prednosti, ki jih prinaša pisalo stylus.

Torej, če po drugi strani ne potrebujete pisala stylus, potem lahko kupite katerikoli Samsung in celo preskočite model Ultra, kajti verjetno boste z njim dobili komponente, katere ne boste uporabljali.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Samsung


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več