Digitalizacija
14.10.2012 14:27
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 stvari, ki jih ne počnite na Facebooku

Objavljanje strogo zasebnih stvari nikakor ne spada na Facebook.
Objavljanje strogo zasebnih stvari nikakor ne spada na Facebook.

Facebook je super orodje za filtriranje informacij, izmenjavo koristnih podatkov in nasvetov, pa tudi za spoznavanje novih ljudi in poslovnih partnerjev. Toda tako kot vse stvari v življenju, ima tudi Facebook svoje pomanjkljivosti. Čeprav nekateri uporabniki na Facebooku objavljajo prav vse kar jim pride na pamet, pa bo veliko boljše in »okusneje« če nekatere stvari preprosto zadržimo za sebe. Zgodbice o množičnih povabilih na razne zabave in objavljanje statusov o straniščnih podvigih že poznamo, zato si v nadaljevanju oglejmo nekaj področji , ki nikakor ne spadajo na naše zidove. Seveda to niso nikakršna pravila, gre zgolj za ne kakšne moralne norme in vsebino, ki je bolje (tako za avtorja kot »odjemalce«), da ostane za zidovi določene družine.

1. Rojstvo otroka

Čeprav je verjetno vsak starš ponosen na rojstvo svojega otroka, pa je vendarle to tema s katero ni pametno »nadlegovati« vaših Facebook prijateljev. Prijatelji in sosedje bodo morda res na tekočem s podrobnosti o nosečnosti in stopnji otrokovega razvoja, ampak včasih je določene zadeve bolje obdržati samo zase.

2. Prvi koraki

Podobna kot prejšnja tema, tudi prvi koraki, prvi zobje in prve želodčne težave vašega otroka ne spadajo v javnost. Če je vaš otrok naredil prve korake, je to čudovita novica, ki bo prav gotovo razveselila vaše sorodnike in najbližje prijatelje, nikakor pa takšnih stari ni pametno deliti z ljudmi, ki jih praktično ne poznamo. Za takšne zadeve je najbolje kreirati posebno skupino in vanjo povabiti ljudi, ki jih resnično poznamo. Konec koncev dvomimo, da je vseh 500 vaših Facebook prijateljev zainteresirano brati novice o tem, kako superiorno se je vaš otrok odrezal pri njegovem prvem koraku.

3. Intimni odnosi

Gre za kategorijo statusov, ki jih največkrat koristijo predvsem najstniki. Vsi tisti, ki so “izgubili ljubezen svojega življenja” in “nikoli več ne bodo ljubili nikogar tako kot njo oz. njega”. Tudi če ste prejšnjo soboto užili posteljne užitke, tega ne rabijo vedeti prav vsi.

4. Sovražite vaše delo? Poiščite si drugo službo!

Kolikokrat ste že na Facebooku zasledili, da kakšen od vaših prijateljev sovraži svojo službo, da se mu ne da v nočno izmeni in govori o tem kakšen čudak je njegov šef. Vse lepo in prav, a verjetno takšni ljudje ne razmišljajo, da lahko takšne objave pod kakšnim skrivnim uporabniškim imenom prebira tudi njihov šef. Podobna zgodba se lahko odvije z iskanjem nove službe, saj veliko delodajalcev pred zaposlovanjem preleti tudi vaše objave na Facebook zidovih. Bodite pazljivi.

5. Družbene igre in vabila na dogodke

Ne, vaši prijatelji si z vami ne želijo igrali igre Farmville ali pokra, še manj pa ostale igre, ki jim tratijo precej dragocen čas. Tudi če ste koga povabili na kakšen dogodek (mimogrede, takšna povabila opazi le malokdo), nikar ne uporabljajte zasebnih sporočil. Za takšno dejanje raje poiščite kakšen bolj kreativen način.


Prijavi napako v članku

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Diamantni partner

Hestia Pro d.o.o.

Rakuševa ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 421 01 70