Operacijski sistemi
18.01.2015 18:19
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 načinov kako zmanjšati porabo baterije na iOS 8

5 načinov kako zmanjšati porabo baterije na iOS 8
5 načinov kako zmanjšati porabo baterije na iOS 8

Nova različica Applovega operacijskega sistema ponuja uporabnikom veliko število novih funkcij s pomočjo katerih se izboljša uporabniška izkušnja. Na žalost se s tem tudi povečuje poraba baterije. Na srečo obstaja nekaj preprostih načinov kako lahko zmanjšate porabo baterije vaše iPhone, iPad ali iPod Touch naprave.

1. Izklopite Bluetooth


Prvi ukrep je izključitev Bluetooth povezave. Slednja je vključena in jo je potrebno zato izključiti ročno. Razen v primeru, da uporabljate pametno napravo v povezavi z vašim komunikacijskim sistemom v avtomobilu in podobnih situacijah kjer se vaša naprava mora povezati z drugimi.


2. Parallax


Nov iOS 8 vsebuje izboljšan Parallax učinek oziroma premikanje ozadja na zaslonu glede na premikanje same pametne naprave. Vizualno se s tem iOS izboljša, saj učinek deluje všečno, vendar vas hkrati stane energije vaše baterije.


3. Deljenje lokacije z aplikacijami


Veliko število aplikacij spremlja vašo lokacijo tudi takrat, ko se nahajajo v ozadju. Razlog za to je preprost in razumljiv saj določene aplikacije za posredovanje uporabne vsebine potrebujejo vašo trenutno lokacijo. V vsakem primeru pa obstajajo tudi aplikacije, ki si želijo dostopa do vaše lokacije brez očitnega razloga. Zato obvezno, v meniju Settings, preverite katere aplikacije dostopajo do vaše lokacije in kdaj ter tistim, ki jih ne uporabljate ali se vam ne zdijo smiselne, izključite dostop do lokacije.


4. Spotlight Search


Spotlight Search je univerzalni iskalnik do katerega na vaši iOS napravi dostopate s pomočjo pomika prsta navzdol po zaslonu. Iskalnik v tem primeru ne išče zgolj po vsebini vaše naprave ampak tudi iz najrazličnejših virov po spletu. Slednje zahteva dodano energijo in v primeru, da Spotlight Search uporabljate zgolj za dostop do vaših najljubših aplikacij ali ostalih vsebin na vaši pametni napravi, lahko v Settings aplikaciji izključite spletne vire in s tem prekomerno delovanje funkcije.


5. Osvetljenost zaslona


Novi iOS 8 samodejno prilagaja osvetljenost zaslona glede na okolico v kateri se nahajate. To pomeni, da bo vaš zaslon prekomerno osvetljen ob uporabi na odprtem. V tem primeru je prekomerna tudi poraba baterije. Samodejno prilagajanje osvetljenosti zaslona lahko izključite in pri vsakdanjih opravilih uporabljate minimalno, še primerno, osvetljenost zaslona.


Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku