Aplikacije in dodatni programi
03.06.2022 09:32

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi (38. del)

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Catalyst Black

Cena: brezplačno

Catalyst Black je tretjeosebna strelska igra in “MOBA” podjetja Super Evil Megacorp, razvijalca igre Vainglory. Gre za dokaj standardno izkušnjo za mobilno igro. Na voljo je več različnih načinov igranja, različno orožje in oprema, ki jo lahko izboljšate, igrate pa lahko tudi s prijatelji (ali proti njim). Gre predvsem za spletno izkušnjo PvP, zato se običajno spopadate z drugimi igralci. K sreči je v igri tudi nekaj elementov PvE, zato si lahko po potrebi vzamete odmor od bolj klasičnega igranja. Mehanika je precej jasna in igra je na testnih napravah portala Android Authority delovala gladko. Precejšnjo prednost si lahko zagotovite z “in-app” nakupi, kar za igralce nikoli ni dobro.

Prenos iz Google Play trgovine!

Remote for Roku TV

Cena: brezplačno / $4.49

Daljinski upravljalnik za Roku TV je “third-party” daljinski upravljalnik za televizorje Roku. Deluje precej dobro. Z njim lahko opravite osnovne stvari, kot so krmarjenje po uporabniškem vmesniku, spreminjanje glasnosti in upravljanje predvajanja z gumboma za predvajanje in zaustavitev. Prek aplikacije lahko v televizor predvajate slike, videoposnetke in zvok. Omogoča celo zrcaljenje zaslona na televizorju Roku in to nam je zelo všeč. Je precej nova aplikacija, zato je v veliki meri nepreverjean z vsemi televizorji Roku. Za nekatere bo morda deloval bolje, za druge slabše.

Prenos iz Google Play trgovine!

Streets of Rage 4

Cena: $7.99

Streets of Rage 4 je najnovejša igra podjetja Playdigious, razvijalca iger Dead Cells, Evoland 1 in 2, Teslagrad in drugih. Ta igra je mobilna predelava klasične igre iz devetdesetih let prejšnjega stoletja. To je “side-scrolling” igra, v kateri končate stopnje tako, da premagate nasprotnike in šefe, ne da bi bili premagani sami. Ta različica vključuje nove like, 12 stopenj, nekaj različnih igralnih načinov in dodatek DLC Mr. X Nightmare, ki dodaja še nekaj drugih stvari. Iskreno povedano v teh dneh ne vidimo veliko pretepov in ta igra ni le odlična poustvaritev, ampak je še vedno zabavna. Edina težava, ki smo jo opazili, je nekaj zagonskih okvar, ki pa izginejo, ko začnete igrati.

Prenos iz Google Play trgovine!

Duolingo ABC

Cena: brezplačno

Duolingo je ena najbolj priljubljenih aplikacij za učenje jezikov vseh časov. Duolingo ABC je učna aplikacija za otroke. Pomaga jim pri učenju branja. Duolingo trdi, da izboljša stopnjo pismenosti za 28 % že v devetih tednih, vendar je to običajno odvisno od otroka. Namenjen je otrokom starim od treh do osmih let in jih s pomočjo mini iger in pripovedovanja zgodb uči črk, črkovanja in izgovarjave. V njem je skupaj 700 učnih ur. Gre za zelo kvalitetno aplikacijo na področju, kjer ni veliko konkurenčnih aplikacij.

Prenos iz Google Play trgovine!

Ni no Kuni: Cross Worlds

Cena: brezplačno

Ni no Kuni: Cross Worlds je mobilna “gacha” igra podjetja Netmarble. Pravzaprav ni tako slaba. Umetniški slog in animacija sta kot iz iger Ni no Kuni. Če ste jih že igrali, pa boste našli celo nekaj znane glasbe. Gre za akcijsko RPG igro, v kateri se sprehajate po svetu, doživljate zgodbo in pretepate zlobneže. Cenimo dobre igre RPG z odprtim svetom in ta spada med njih. Kar zadeva samega uporabniškega vmesnika gre za precej standardne stvari. Čas bo pokazal, ali je Netmarble prijazen do brezplačnih igralcev ali ne. Edini drugi očitek je, da je igra zaradi sistema samodejnih bitk nekoliko dolgočasna.

Prenos iz Google Play trgovine!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več