Aplikacije in dodatni programi
08.10.2021 09:30
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 Android aplikacij, ki jih ta teden ne smete zamuditi

Odločili smo se, da vam bomo vsak teden predstavili 5 novih mobilnih aplikacij in iger, s katerimi bomo skrbeli, da boste karseda na tekočem na področju razvoja Android programske opreme. Tokrat smo izbrali tri igre in dve aplikaciji.

Axis & Alles 1942 Online

Cena: $9.99

Axis & Allies 1942 Online je mobilna verzija popularne namizne igre Hasbro. Igralci si izberejo scenarij in pogoje, ki po njihovem mnenju vodijo do zmage. Potem pa seveda skušajo do te priti. Igra vsebuje vse potrebne treninge in nasvete, kako čim prej spoznati pravila, ob tem pa so na voljo še podatki in statisika, po kateri lahko igralec ugotovi, kako dobro v resnici igra. Igre se odvijajo v spletu, in sicer asinhrono. To pomeni, da igralec opravi s svojimi potezami, za tem pa imajo nasprotniki 24 ur časa, da odgovorijo z lastnimi potezami. Gledano v celoti gre za solidno igro, ki je imela nekaj hroščev, vendar naj bi te razvijalci že odpravili.

Prenos iz Google Play trgovine!

Sky Weatherman

Cena: brezplačna / $1.49

Ena klasičnih vremenski aplikacij, ki temelji na vremenskih napovedih in podobnem. Največja posebnost in lahko bi rekli tudi konkurenčna prednost dotične aplikacije pa je pošiljanje alarmov za različne vremenske pojave. Te alarme si lahko nastavimo celo za hurikane in tornade, poleg tega pa tudi za nekoliko manj esktremne pojave, kot so vročina, vreme na morju, plima, dež, UV žarki itd. Kot nekaj drugih, konkurenčnih vremenskih aplikacij, Sky Weatherman uporablja Dark Sky kot vir informacij. Se pa pri Dark Skyju v letošnjem letu API zapira, kar pomeni, da je prihodnost aplikacije Sky Weatherman negotova. Ne glede na vse je predstavljena aplikacija poceni rešitev za vremenske težave.

Prenos iz Google Play trgovine!

Garena Free Fire Max

Cena: brezplačna

Garena Free Fire Max je nova “battle royale” streljačina. Ponuja do 50 igralcev v posamezni igri in nadpovprečno kvaliteto grafike za svoj žanr. Igralci lahko dobijo prednost pred nasprtotniki tudi tako, da ustvarijo ekipe z do štirimi člani. Igre trajajo okrog 10 minut, sicer pa nudijo večino lastnosti, kot ostale “battle royale” igre. Po pisanju portala Android Authority je Garena Free Fire Max zelo enakovreden nasprotnik velikim imenom na področju iger, kot sta PUBG Mobile in Fortnite. Opozoriti pa velja, da ima igra določene performančne težave na srednjecenovnih in nižjecenovnih napravah. Verjetno bo čez nekoliko časa poskrbljeno za optimizacijo teh težav, za zdaj pa bo igralniška izkušnja definitivno najboljša na “high-end” telefonih.

Prenos iz Google Play trgovine!

D23 screenshot

D23 The Official Disney Fan Club

Cena: brezplačna

D23 je uradni klub oboževalcev Disneyja in to je njihova uradna aplikacija. V bistvu gre za pravi raj za ljubitelje Disneyja – omogoča nakup raznih vstopnic, pošilja obvestila o razprodajah, poleg tega pa uporabnike obvešča o novostih znotraj vseh Disneyjevih znamk, kot so Pixar, Star Wars itd. V sklopu aplikacije lahko med drugim tudi poslušamo D23 uradne podkaste. Seveda pa so tukaj še nekatere manjše stvari, kot so nalepke v kameri, še vedno pa največji del uporabniške izkušnje aplikacije predstalja upravljanje D23 članstva. Aplikacija je brezplačna, kar je zagotovo pozitivna stvar, če se zavedamo, kako drago je članstvo D23.

Prenos iz Google Play trgovine!

DQ Dai: A Hero’s Bond

Cena: brezplačna

DQ Dai: A Hero’s Bond je zadnja izdaja razvijalcev Square Enix. Gre za RPG igro, ki uporablja temo Dragon Quest in tudi like. Igralci tvorijo skupine do tri like in se borijo z neskončnimi hordami zlikovcev. Zgodba posnema igro Dragon Quest: The Adventures of Dai, že po YouTube videu pa lahko vidimo, da je tudi grafika podobna. Sicer pa je to precej običajna mobilna RPG igra. Svoje like nadgrajujemo in jih opremljamo vedno z boljšo opremo. Vsekakor bo igra popularna, še bolj verjetno takrat, ko bo Square Enix razrešil hrošče, ki jih imajo.

Prenos iz Google Play trgovine!

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

OTEL d.o.o.

Klavčičeva ulica 12, 1241 Kamnik, Tel: 041 505 323
Tehnologija optičnih vlaken in optične komunikacije je že nekaj časa prisotna na trgu informacijske tehnologije in tudi dostopna končnim uporabnikom. Optična tehnologija olajša ... Več