Strojna oprema
13.02.2021 08:37
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3D tiskalnik, prilagojen industrijskim potrebam

.. Sindoh je na trg lansiral velik industrijski 3D tiskalnik 3DWOX 30X ..
3D tiskalnik, prilagojen industrijskim potrebam
3D tiskalnik, prilagojen industrijskim potrebam

Podjetje Sindoh je z lansiranjem novega velikega industrijskega tiskalnika 3DWOX 30X razširilo svojo ponudbo profesionalnih 3D tiskalnikov.

3D tiskalnik 3DWOX 30X za izdelavo izdelkov uporablja tehnologijo ciljnega nalaganja topljenega polimera (FFF – Fused Filament Fabrication) in omogoča izdelavo izdelkov dolžine 790 mm, širine 480 mm in višine 150mm, v kratkem pa lahko pričakujemo povišano verzijo tega 3D tiskalnika, ki bo omogočala izdelavo izdelkov do višine 300 mm.

Značilnosti 3D tiskalnika 3DWOX 30X

FFF 3D tiskalniki so najbolj razširjeni 3D tiskalniki in tudi stroškovno najbolj učinkoviti, kjer staljene materiale, ki so splošno razširjeni tehnični termoplasti, šoba dodaja plast za plastjo, da dobimo željeno končno 3D obliko. Pri velikih izdelkih pa je težava v dolgotrajnem tiskanju, zato so pri takšnih izdelkih priporočljive visoke hitrosti 3D tiskanja. 3DWOX 30X lahko tiska s hitrostjo 300 mm/s, kar ga uvršča med najhitrejše FFF 3D tiskalnike.

Na tiskalniku 30X je mogoče uporabljati filamente različnih materialov, kot so PLA, ABS, ASA, TPU in tudi fleksibilne materiale.

Tiskalnik 3DWOX 30X je opremljen z dvema glavama, ki imata tudi funkcijo avtomatske menjave filamenta, in sicer lahko na vsako glavo namestimo 4 različne materiale, nato pa stroj avtomatsko menja med štirimi materiali na glavo oziroma med osmimi materiali na tiskalnik. Tako je učinkovitost 3D tiskalnika izredno povečana.

3DWOX 30X ima delovno površino v obliki magnetne upogljive delovne plošče, ki jo enostavno odstranimo iz tiskalnika in tako bistveno poenostavimo odstranjevanje 3D natisnjenega izdelka.

Uporabniku so na voljo številne funkcije, kot so avtomatska kalibracija, nadzor 3D tiskalnika preko spleta in minimiziranje napak s samodejnim prilagajanjem oddaljenosti med šobo in delovno površino. Tiskalnik 3DWOX 30X ima tudi funkcijo zmanjšanja hrupa, hkrati pa zmanjšuje tudi vibracije med samim procesom 3D tiska.

Eden izmed prvih kupcev 3D tiskalnika 3DWOX 30X je bilo podjetje KC Motors, ki je eden večjih izdelovalcev številnih delov za različna vozila. 3D tiskalnik uporabljajo v proizvodnem obratu in so z njim zelo zadovoljni, predvsem zaradi stroškovno učinkovite proizvodnje delov zelo majhnih serij po naročilu strank.

V podjetju N Company, ki je vodilna blagovna znamka športnih izdelkov, so naročili kar 100 omenjenih tiskalnikov, uporabljajo pa jih za številne aplikacije v proizvodnji.

Poleg številnih 3D tiskalnikov, ki jih podjetje SINDOH že ponuja, bo v drugi polovici letošnjega leta na trg lansiral tudi povišano verzijo 3D tiskalnika 3DWOX 30X, z imenom 3DWOX 30X+, kjer bo os Z povišana iz 150 na 300 mm. Prav tako bodo v drugi polovici 2021 na trg ponudili prvi Sindoh 3D tiskalnik, ki bo deloval po principu selektivnega laserskega sintranja polimernih prahov (SLS). Izdelke iz takšnega 3D tiskalnika pa odlikujejo odlične mehanske lastnosti. O tem več naslednjič.

Za več informacij se obrnite na pooblaščenega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World, d.o.o., iz Radomelj.

Več najdete na www.solidworld.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več