Operacijski sistemi
31.01.2017 14:11
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3 novosti, ki naj bi jih prinesel najboljši operacijski sistem na svetu

Že veste, kaj vam bo prinesel iOS 10.2?
Že veste, kaj vam bo prinesel iOS 10.2?

Pomladni meseci niso več daleč, kar za tehnološka podjetja pomeni predstavitve vseh novosti na področju programske opreme. Tako Google kot Apple bosta v tem obdobju predstavila novosti na področjih razvoja operacijskih sistemov Android in iOS, pojavljati pa so se že začele prve informacije o tem, kaj naj bi novega pripravljali pri Applu.

Novi iOS 11 bo najverjetneje predstavljen nekje konec meseca maja oziroma v začetku meseca junija. Med pogostokrat omenjenimi novosti se navaja možnost opravljanja skupinskih klicev prek aplikacije Facetime. Aplikacija za pošiljanje sporočil naj bi se posodobila in omogočila začetek Facetime pogovorov z do petimi uporabniki. S tem bi se Applova ponudba približala nekaterim že obstoječim aplikacijam, vendar lahko uporabniki pričakujejo tudi kakšen dodatek oziroma način integracije, ki jih ostale aplikacije ne ponujajo.

Druga novost je tako imenovani Dark Mode. Pri Applu omenjeno funkcijo uvajajo počasi. Dark Mode se nanaša na spremembo vizualne podobe uporabniškega vmesnika. Namesto svetlih in v temnih prostorih motečih barv se pri Dark Mode barve ustrezno prilagodijo. V tem primeru ne gre za inverzijo barv, kot je na voljo že marsikje drugje, ampak za vizualno ločen sklop, ki je neprimerljivo boljši od navadne inverzije.

Tretja zanimiva novost se nanaša na novo aplikacijo za zajemanje videoposnetkov. To bi se lahko izkazalo za resnično, saj pri Applu pogostokrat predstavljajo funkcije, ki jih imajo priljubljene aplikacije v trgovini App Store. Tokrat naj bi ponudili novo aplikacijo za snemanje in obdelovanje video posnetkov.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku