Računalništvo, telefonija
Igre
20.09.2023 13:20

Deli z drugimi:

Share

20 najboljših brezplačnih Android iger (1. del)

V tem članku, ki bo objavljen v dveh delih, bomo predstavili prvih deset najboljših brezplačnih Android iger. Na tem seznamu boste našli igre, ki vas bodo zabavale, ne da bi pri tem zahtevale dodatne nakupe. Čeprav se svet mobilnih iger nenehno spreminja, so te igre ostale v samem vrhu.
Vsi vemo, da brezplačne Android igre danes niso vedno povsem brezplačne, vendar mnoge od njih z nekaj potrpljenja vsaj približno so. Pri večini brezplačnih iger se stvari zakomplicirajo, ko igralci postanejo nestrpni. Čakanje in malce potrpežljivosti lahko običajno reši te težave. S pomočjo portala Android Authority smo za vas izbrali najboljše brezplačne Android igre, katerih igranje ne zahteva pretiranega nakupovanje v aplikacijah. Upamo, da boste v njih uživali. Pa začnimo.

Najboljše brezplačne Android igre

 1. Alto’s Odyssey
 2. Asphalt 9: Legends
 3. Brawl Stars
 4. Honkai: Star Rail
 5. Disney Mirrorverse
 6. EA Sports games
 7. Final Fantasy Brave Exvius
 8. Genshin Impact
 9. Call of Duty: Mobile
 10. League of Legends: Wild Rift
 1. Legends of Runeterra
 2. Marvel Snap
 3. Nintendo games
 4. Pocket City
 5. Pokemon Go
 6. Roblox
 7. Rocket League Sideswipe
 8. Smash Hit
 9. Tower of Fantasy
 10. Vampire Survivors

Alto’s Odyssey

Cena: Brezplačno

Alto’s Odyssey je naravna izbira za brezplačno Android igro. Igra ponuja preproste mehanike, čudovito grafiko in sproščujoč slog. Igralci smučajo po hribu, se izogibajo oviram in izvajajo različne skoke. Na voljo so tudi predmeti za zbiranje, ki jih lahko zamenjate za različne možnosti prilagajanja. Igra močno temelji na grafiki. Enostavna a učinkovita grafika s temnimi prehodnimi barvami med igranjem ustvari dobro vzdušje.

Igra je popolnoma brezplačna za prenos in igranje z nekaj omejenimi oglasi. Obstajajo tudi nakupe znotraj aplikacije, vendar so namenjeni le prilagajanju igre, zato so povsem izbirni in ne vplivajo na igranje. Primerna je tudi za otroke in zabavna. Noodlecake Studios je prav tako razvijalec Alto’s Adventure, predhodnice te igre. Če želite druge možnosti, si oglejte seznam najboljših iger s stalnim tekom. Prav tako preizkusite način za zajem zaslona in ustvarite odlične ideje za ozadje namizja.

Prenos iz Google Play trgovine

Asphalt 9: Legends

Cena: Brezplačno

Franšiza Asphalt vsebuje nekatere najbolj priljubljene dirkalne igre za mobilne naprave na sploh. Med največjimi uspešnicami so Asphalt 8: Airborne in Asphalt Xtreme. Je pa Asphalt 9: Legends izšla julija 2018. To je najnovejša igra, pričakovana pa je tudi Asphalt 10, in sicer leta 2024. Vključuje 50 avtomobilov, veliko izzivov in obilo vsebine za igranje. Med drugim vključuje spletno večigralsko igro, enoigralske načine in še več.

Asphalt 9: Legends uporablja mehanizem samodejnega pospeševanja, tako da tega ne morete nadzirati. Čisto realno povedano ni najboljša izvedba, vendar se nanjo privadite. Grafika je dobra, prisotni pa so tudi družbeni elementi. Gre za brezplačno igro s sistemom mikrotransakcij, zato je konkurenčni spletni vidik lahko nekoliko pristranski. Kljub temu so enoigralski načini dobra izkušnja arkadnega dirkanja. Lahko tudi preskočite nakupe znotraj aplikacije, če se odločite za več čakanja. Morda malce zamudno, vendar je povsem izvedljivo.

Prenos iz Google Play trgovine

Brawl Stars

Cena: Brezplačno

Brawl Stars je najnovejša uspešnica iz serije iger podjetja Supercell, ki je ustvarilo tudi igre, kot so Clash of Clans in Clash Royale. Ne glede na vse je Brawl Stars zelo drugačna od teh iger, saj ponuja intenzivne 3v3 boje z barvitim naborom likov, ki jih lahko odklenete med igranjem. Uporablja preproste kontrolne poteze na dotik, vseskozi pa so na voljo nove mape in načini igre, ki stvari ohranjajo zanimive.

Podobno kot druge igre podjetja Supercell je tudi ta ena izmed najboljših brezplačnih iger za Android, vendar vsebuje precej mikrotransakcij, vključno z bojnim prehodom in drugimi nakupi znotraj aplikacije. Če ste ljubitelj kratkih dvobojev, je Brawl Stars vredno preizkusiti.

Prenos iz Google Play trgovine

Honkai: Star Rail

Cena: Brezplačno

Honkai: Star Rail je nova gacha RPG igra. Dogaja se v vesolju. Vi in drugi liki uporabljate Astral Express, s katerim potujete iz planeta na planet, kjer ljudem pomagate reševati težave. Igra se ponaša z odlično grafiko, dobrim izborom glasbe in zabavnim sistemom bojevanja, čeprav je za nekatere malce preveč preprost. To je ena izmed iger, ki jo lahko igrate mesece in verjetno bodo sledila še leta novih vsebin. Honkai: Star Rail ima tisto nekaj, zaradi česar veste, da bo dobra. Leta 2023 je bila izdana z odličnimi ocenami in je ena izmed najboljših gacha iger na trgu.

Prenos iz Google Play trgovine

Disney Mirrorverse

Cena: Brezplačno

Disney Mirrorverse je presenetljivo solidna mobilna gacha igra. Uporablja mehaniko akcijskega RPG-ja, kjer tečete po bojišču in napadate sovražnike. Igralci zbirajo vedno večjo zasedbo Disney likov, sestavijo ekipo in nadaljujejo zgodbo. Na voljo so tudi stranske naloge, spletni PvP in dogodkovne naloge, ki pomagajo ohranjati zanimanje igralca. Disney Mirrorverse ima svoje pomanjkljivosti, kot vsaka igra, a se aktivno razvija in nenehno izboljšuje.

Prenos iz Google Play trgovine

EA Sports games

Cena: Brezplačno

EA ima monopol nad trgom športnih iger. So edini razvijalec s letnimi izdajami večine športov, vključno s svojo igro Madden NFL Overdrive, FIFA Soccer, NBA Live Mobile, EA Sports UFC in drugimi. Te igre imajo vse zelo podobne elemente. Igrate lahko dejanski šport, v vseh teh igrah pa je tudi mehanika simulacije. Grafika je običajno dokaj dobra, kontrole pa so na splošno solidne. Imajo pa športne igre podjetja EA veliko elementov prostega igranja. To je pogosta frustracija za mnoge igralce in to otežuje splošno priporočilo za EA.

Prenos iz Google Play trgovine

Final Fantasy Brave Exvius

Cena: Brezplačno

Final Fantasy Brave Exvius je morda najboljša brezplačna igra s Final Fantasy tematiko. Vključuje številne elemente iz prvotnih iger, vključno z raziskovanjem mest in podzemnih jam, skritimi zakladi, tajnimi jamami in zgodovino. Igranje je enostavno za učenje, vendar boste morali kritično razmišljati, da premagate zlobneže in težje nasprotnike. Redno boste nagrajeni za vsakodnevno prijavo, dodatne misije, naloge in dejavnosti pa pomagajo ohranjati svežino igre.

Prenos iz Google Play trgovine

Genshin Impact

Cena: Brezplačno

Genshin Impact je bila presenetljiva izdaja, ki je dejansko precej dobra. Gre za mešanico akcijske RPG igre z gacha elementom. Ima večino običajnih gacha elementov, vključno z zgodbo, ki jo lahko igrate in številnimi soigralci, ki jih lahko prikličete. Vseeno pa je ta igra veliko manj omejujoča in ponuja popolnoma odprt svet ter nekaj zadovoljivih mehanik boja. Grafika in igranje sta presenetljivo dobra. Poleg tega lahko igrate proti ostalim na PS4, iOS in PC. Kljub svoji oznaki brezplačne igre in gacha je to resno dobra igra, ki je sčasoma postala še boljša.

Prenos iz Google Play trgovine

Call of Duty: Mobile

Cena: Brezplačno

Nobeno presenečenje ni, da Call of Duty: Mobile najdemo na našem seznamu najboljših brezplačnih Android iger. Vključuje klasični spletni PvP način strelca iz Call of Duty. Poleg tega vključuje tudi 100-igralski način battle royale, podoben PUBG Mobile in Fortnite. To Call of Duty: Mobile postavlja v redko kategorijo dobrih običajnih FPS iger, kot je Critical Ops, ter odličnih iger battle royale, kot je PUBG Mobile.

Igra vključuje nakupovanje znotraj aplikacije, vendar se zdi, da so ti nakupi namenjeni izključno kozmetični opremi, veliko pa je dostopnega kot nagrad v igri. Igranje je dobro in ljudem se zdi, da jim je ta igra resnično všeč.

Prenos iz Google Play trgovine

League of Legends: Wild Rift

Cena: Brezplačno

MOBA igre na Androidu so nekoč bile zelo priljubljene, vendar je njihova priljubljenost v zadnjih letih upadla. Ena izjema, ki jo z veseljem sprejmemo, pa je League of Legends: Wild Rift, ki je v bistvu mobilna različica priljubljene računalniške MOBA igre. Postavlja ekipe petih igralcev drug proti drugemu, pri čemer je cilj uničiti nasprotnikovo bazo. Na srečo so časi igranja v Wild Rift precej krajši, kar igro naredi bolj prijazno za mobilne naprave.

Kot pričakovano pri igrah Riot Games, je tu visoka stopnja poliranosti in izbor prvakov se nenehno širi. Vse vam bo znano, če ste že igrali računalniško različico igre, vendar so nekatere spretnosti prilagojene zaslonskim kontrolam in pošteno povedano so nekatere spremembe izboljšave.

Prenos iz Google Play trgovine


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več