Računalništvo, telefonija
11.12.2007 11:31

Deli z drugimi:

Share

2. Slovenski forum inovacij

2. Slovenski forum inovacij, osrednja slovenska prireditev inovativnosti in podjetništva, bo potekala 17. in 18. januarja 2008, v Cankarjevem domu, v Ljubljani.

Nacionalna komisija za inovacije, sestavljena iz enainpetdesetih strokovnjakov, pod vodstvom izr. prof. dr. Matjaža B. Juriča, je izmed 175 prijavljenih inovativnih idej – invencij, inovacij, izumov in novih tehnoloških rešitev – izbrala 40 najboljših, ki se bodo predstavile na razstavi Inovativni potencial Slovenije! in v katalogu inovacij za leto 2007.

Med 175 prijavljenimi inovativnimi idejami so inovatorji in podjetniki prijavili 84 idej, majhna in srednja podjetja 54, velika podjetja 15, raziskovalno-razvojne inštitucije 15, študenti in dijaki 5 in osebe s posebnimi potrebami 3. Strojništvo, elektrotehnika, računalništvo in informatika so področja, med katera spada največ prijavljenih inovativnih idej, mnoge pa je zaradi interdisciplinarnosti težko umestiti.

Glavni namen prireditve je promocija in podpora razvoju inovacij, razvoju inovativnih podjetij in inovativnemu podjetniškemu okolju, promocija in podpora tehnološkemu razvoju ter povezovanje znanosti in gospodarstva.

2. Slovenski forum inovacij bo tako prostorsko kot vsebinsko prikazoval inovacijski proces, poimenovan Pot podjetniške zamisli. Ta sestoji iz petih razvojnih korakov, ki obeležujejo bolj ali manj težavno pot inovatorja od trenutka, ko se mu je porodila nova ideja za izdelek/ storitev do uspešnega trženja inovacije. Institucije podpornega okolja bodo v okviru Poslovnega stičišča nosilcem idej pomagala pri razvoju idej, izdelkov ali storitev, ustanavljanju podjetja, pridobivanju finančnih sredstev kot tudi trženju inovativnih idej.

V duhu Poti podjetniške zamisli se bo zvrstilo tudi preko 70 izobraževalnih in promocijskih dogodkov, ki bodo namenjeni podjetnikom in inovatorjem ter spodbujanju ustvarjalnosti in inovativnosti mladih.

Organizatorja 2. Slovenskega foruma inovacij sta Ministrstvo za gospodarstvo RS in Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI). Partner je Javna agencija za tehnološki razvoj (TIA), izvajalec pa Inštitut Hevreka! v sodelovanju z IRP Inštitutom za raziskovanje podjetništva in Centrom za razvoj novih tehnologij.

Več informacij o 2. Slovenskem forumu inovacij dobite na spletni strani www.sfi.si.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več
Zlati partner

GAMBIT TRADE d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Podjetje Gambit trade d.o.o. je specializirano za rešitve vodenja prodaje in prodajnih skupin. Pomagajo vam pri uvajanju Microsoft rešitev … Več