Računalništvo, telefonija
01.06.2020 11:20

Deli z drugimi:

Share

V Združenih državah Amerike že več dni zapored potekali številni protesti, ki so se marsikje razvili v izgrede, saj protestniki zažigajo avtomobile, ropajo trgovine, v policiste mečejo kamenje in opravljajo še številna druga kriminalna dejanja. Na žalost imajo ti izgredi negativne posledice tudi na področju informacijske tehnologije. Podjetje Google je namreč najavilo, da zaradi trenutnega stanja v Združenih državah Amerike, bo predstavilo predstavitev poskusne različice mobilnega operacijskega sistema Android 11, ki je bi sicer načrtovan za 3. junija letos.

Podjetje Google natančnih razlogov za predložitev predstavitve prve poskusne različice mobilnega operacijskega sistema Android 11 ni razkrilo. Kljub temu je mnogim jasno, da so poglavitni razlog za to protesti, ki potekaj v neposredni bližini podjetja Google. Trenutno še ni znano, kdaj bo novi Android ugledal luč sveta, bi se pa to moralo zgoditi v prihodnih nekaj tednih.

Mobilni operacijski sistem Android 11 bo prinesel številne prednosti. Ta bo namreč prilagojen najsodobnejšim tehnologijam. Med njimi najdemo izboljšano podporo za mobilno omrežje 5G, prepogljive zaslone in strojno učenje. Gre za vse lastnosti, ki jih zahtevnejši uporabniki v naslednjih dveh letih pričakujejo od prihajajočih pametnih mobilnih telefonov. Poleg tega najnovejši Android 11 Developer Preview 3 podpira tako zaslone z “luknjo” za spletno kamero kot tiste z zarezami, saj je tovrstnih telefonov na trgu še vedno zelo veliko.

Programerji podjetja Google so pri pripravi mobilnega operacijskega sistema Android 11 poskrbeli še za izboljšanje sistema za posredovanje sporočil, ki je postal večopravilen. Sistem za strojno učenje pa poskrbi, da lahko mobilna naprava izvaja računske operacije brez potrebe, da bi obremenjevala pomnilnik. Novi Android varuje tudi zasebnost uporabnikov, saj omogoča začasno dodelitev pravic mobilnim aplikacijam (na primer dostop do lokacije, mikrofona in kamere), te pa se samodejno ukinejo takoj, ko aplikacijo zapremo.


Prijavi napako v članku