Triki in nasveti
30.01.2015 15:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

12 razlogov, zakaj so mobilniki Android boljši od iPhonov

Pametni mobilni telefoni Android naj bi bili v marsikaterem pogledu boljši od iPhona.
Pametni mobilni telefoni Android naj bi bili v marsikaterem pogledu boljši od iPhona.

Pametni telefoni so podaljški naše osebnosti. V tem pogledu so zelo podobni nakupu avtomobila, vendar z dodanim čustvenim nabojem. Debate o tem, kateri proizvajalec in kateri operacijski sistem sta najboljša, so lahko precej burne. V nadaljevanju pa si vseeno poglejmo 12 razlogov, zakaj je morebiti bolje kupiti pametni mobilni telefon Android od konkurenčnega iPhona.

 1. Uporabniki pametnega mobilnega telefona iPhone lahko shranijo le toliko fotografij, glasbe in videoposnetkov, kolikor je vgrajenega pomnilnika. Uporabniki mobilnikov Android pa lahko posežejo še po kartici microSD, in sicer tudi do 128 gigabajtov.
 2. Velika večina mobilnikov Android omogoča hitro, enostavno zamenjavo baterije, kar seveda ne drži za pametne mobilne telefone iPhone.
 3. Večino pametnih mobilnikov Andoid je mogoče uporabiti tudi v vlogi daljinskega upravljalnika, saj razpolaga z infrardečim vmesnikom.
 4. Ko mobilnik Android povežemo z osebnim računalnikom, lahko shranjeno vsebino vidimo na enak način kot preostale datoteke in mape na trdem disku, kar posledično poenostavi upravljanje. Pri iPhonu pa te možnosti ni.
 5. Na mobilnike Android lahko shranimo poljubno glasbo iz poljubnih virov, medtem ko so uporabniki iPhona prisiljeni uporabiti aplikacijo iTunes. To drži tudi za fotografije, saj jih je mogoče prikazovati le v navezavi s programom iPhoto.
 6. Ker pametni mobilni telefoni za polnjenje uporabljajo priključek microUSB, ga je brez težav mogoče napolniti tudi s polnilniki drugih naprav. Uporabniki Applovih mobilnikov iPhone pa so vezani na »lightning« kabel.
 7. Aplikacije na spletnem portalu Google Play lahko uporabniki mobilnih naprav Android namestijo tudi z uporabo spletnega brskalnika. Pri Applovih mobilnih napravah pa to lahko storimo le z lokalno nameščeno aplikacijo iTunes.
 8. Pametni mobilni telefon iPhone lahko odklenemo s prstnim odtisom, pri mobilnikih Android pa je na voljo še bogata paleta drugih možnosti, vključno s prepoznavo obraza.
 9. Mobilnike Android lahko z namenskimi gradniki povsem prilagodimo našim željam in potrebam, pri iPhonu pa je to skorajda nemogoče opravilo.
 10. Pri mobilnikih Android uporabnikom ni treba imeti vseh nameščenih aplikacij na začetnem zaslonu oziroma namizju.
 11. Nekateri pametni mobilni telefoni Android omogočajo sočasno upravljanje z večjim številom aplikacij.
 12. Nikakor ne gre zanemariti cene, saj lahko za precej nižjo ceno kupimo pametni mobilni telefon Android, ki se brez težav kosa z iPhonom.

Prijavi napako v članku