Aplikacije in dodatni programi
Poslovne rešitve
17.06.2023 09:00
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

12 najboljših team building aplikacij

Predstavljamo vam aplikacije namenjene spodbujanju interakcije med sodelavci prek iger ali izobraževalnih dejavnosti. Namen teh aplikacij je združiti ljudji v podjetju v karseda funkcionalno skupino.

V današnjem svetu lahko najdete aplikacijo za praktično vsak namen, tudi za team building. Od lova na zaklad do družbenih omrežij in osebnih profilov ekip – tukaj so najboljše aplikacije za povezovanje in sodelovanje vaših ekip.

Scavify

Scavify ponuja enostaven način vodenje ekipnega lova na zaklad tako, da celotno igro izvede iz aplikacije za pametni telefon. Scavify članom ekipe omogoča, da opravijo izzive, spremljajo napredek in zbirajo nagrade. Ta aplikacija ponuja še različne različice iskanj, vključno z iskanji fotografij, iskanj s QR kodo in iskanja video posnetkov. Odvnisno od potreb ekipe lahko Scavify uporabite za dneve timskih dejavnosti, ali pa ustvarite dalj časa trajajoča tekmovanja, kot stalne team building izzive. Na voljo so različne cenovne opcije in ravni podpore, lahko pa udeleženci prenesejo in uporabljajo aplikacijo brezplačno.

Scavify lahko podrobneje spoznate tukaj.

Kahoot!

Kahoot je učna aplikacija, osredotočena na igrifikacijo uporabniške izkušnje. Čeprav aplikacijo pogosto uporabljajo šole in učitelji, je oblika združljiva z vajami za team building. Pravzaprav so razvijalci oblikovali podružnico Kahoot! 360 posebej za korporativne ekipe za skupno komunikacijo, predstavitev in usposabljanje. Tradicionalna različica Kahoota vam omogoča ustvarjanje in skupno rabo lastnih kviz iger. Oblikujete lahko zahtevnejše mojstrovine, kot sta »Office Safety Superstar« ali »Bon Voyage Karl: ultimativni izziv pred upokojitvijo«. Kahoot v korporativno učenje vnese sodelovanje, zabavo in interakcijo.

Kahoot! lahko podrobneje spoznate tukaj.

Playmeo Group Games

Playmeo je igralna platforma, ki ponuja številne zabavne team building igre in dejavnosti. Možnosti vključujejo vaje za prebijanje ledu, vaje zaupanja in empatije, team building uganke in zabavne igre za velike skupine. Playmeo razvrsti vsebino po vrsti, rezultatu in temi, kar vam omogoča hitro raziskovanje in dostop do ciljnih dejavnosti. Platforma ponuja navodila po korakih in video vadnice, kar pomeni, da bo razlaga pravil zelo jasna in enostavna. Poleg naštetega je na voljo še obsežna zbirka iger ekipnega sodelovanja, razvijalci pa nenehno dodajajo novo gradivo. To pomeni, da si velja Playmeo resnično zapomniti kot dragocen vir za aktivnosti in team building izzive.

Playmeo lahko podrobneje spoznate tukaj.

Good & Co Teamwork

Good & Co za analizo in kategorizacijo članov ekipe uporablja kratek osebnostni kviz, ki temelji na psihologiji. Ko vsi soigralci rešijo kviz, lahko prek funkcije nadzorne plošče dostopate do profila ekipe. Na prvi pogled si lahko ogledate različne lastnosti in delovne sloge svojih kolegov ter te vpoglede uporabite za usmerjanje skupinskih odločitev. Morda Oksana navduši svoje sodelavce s svojim energičnim tempom, Jiro pa pomiri soigralce v krizi s svojim logičnim, a hkrati empatičnim pristopom. S temi posnetki lahko sestavite in najbolje izkoristite svoje ekipe. Good & Co Teamwork bo vsakega člana ekipe označil z osebnostjo, vendar bo tudi določil vrsto ekipe kot celote.

Good & Co lahko podrobneje spoznate tukaj.

Workplace

Workplace je Facebookova programska oprema za poslovno povezljivost. Aplikacija ponuja funkcije, kot so klepet, skupine, sobe in video v živo ter ankete. Sodelavci lahko hitro izmenjujejo informacije, uporabniki pa komentirajo in reagirajo na vsebino tako kot na Facebooku. Orodja Workplace-a lahko uporabite za uradne posle, kot so razprave o politiki, ali za bolj neformalne družabne dogodke, kot je virtualna zabava za sodelavca v računovodstvu. Workplace gradi kulturo podjetja in pomaga zaposlenim pri povezovanju. Ta aplikacija vsebuje vse najboljše dele Facebooka, ki so posebej prilagojeni na delovno okolje.

Workplace lahko podrobneje spoznate tukaj.

Heads Up!

Heads Up! je kot zloglasni prizor dneva raznolikosti iz serije The Office, le da je hitrejši in veliko manj verjetno je, da bo vznemiril oddelek kadrovske.

Če želite igrati Heads Up!:

  • Izberete kategorijo, kot so filmi ali pop zvezde.
  • Položite telefon na čelo in aplikacija prikaže ime.
  • Soigralci vzklikajo namige.
  • Uganete pravilno ime.
  • Obrnete telefon, da dobite novo ime.
  • Vsak krog traja šestdeset sekund, bistvo igre pa je uganiti čim več odgovorov v danem časovnem okviru.

Čeprav razvijalci Heads Up! niso ustvarili z mislijo na team building aktivnosti, soigralci skozi to igro vadijo veščine učinkovitega poslušanja in komuniciranja. Vsi, ki so začeli z igranjem Heads Up!-a z neznanci, so igro končal s prijatelji. Gledano v celoti gre za učinkovito igro prebijanja ledu in vajo za povezovanje med ekipami.

Heads Up! si lahko prenesete tukaj: App Store in Google Play.

Seznam team building programske opreme

Tukaj je seznam najbolj inovativnih in praktičnih team building programov.

Pingboard

Ste se v službi že kdaj srečali s situacijo, v kateri ste dolgo časa rabili, da ste si zapomnili vse obraze sodelavcev? Ljudje so šli celo tako daleč, da so preučil sediščni razpored v podjetju in se po službi splazili na LinkedIn, da bi spoznali ljudi. Pa še vedno ni bilo dovolj.

V tem primeru bi lahko uporabili program, kot je Pingboard, ki pomaga pri prilagajanju novi ekipi. Pingboard je program za team building, ki povezuje sodelavce prek računalnikov in mobilnih naprav.

Sodelavce razvršča v kategorije, kot so oddelek, organizacijska vloga, datum začetka dela, spretnosti, interesi in lokacija pisarne. Lahko se jih tudi razvrsti v skupine, kot so “kosilo”, “z veseljem odgovarjam na vprašanja novincev” ali “izjemni uredniki”. Aplikacija omogoča preprosto spoznavanje članov ekipe na prvi pogled, kar pomeni, da lahko porabite več časa za reševanje stvari na projektu in poglabljanje odnosov ter manj časa za spraševanje, “kako ji je bilo spet ime?”

Spoznajte tukaj.

RallyBright

RallyBright s pomočjo ocen, ki temeljijo na vedenjski znanosti, profilira vašo ekipo. Vsak član ekipe opravi kratek 15-minutni kviz, ki meri različne dejavnike uspešnosti. Ko celotna ekipa zaključi oceno, RallyBright sestavi poročilo in nadzorno ploščo ekipe ter predlaga korake za izboljšanje odnosov in rezultatov ekipe.

Posamezni člani ekipe si lahko ogledajo tudi prilagojena poročila o elementih, kot so odpornost, lestvica izgorelosti in stil konflikta. Ta program deluje kot vodnik za usmerjanje ekip v smeri povečane produktivnosti, boljšega ravnovesja in učinkovitejše komunikacije.

Spoznajte RallyBright tukaj.

Cluetivity

Cluetivity je z GPS-om podprta team building programska oprema. Sodelavcem ali članom ekip omogoča, da uživajo v najbolj priljubjenih team building igrah, kot so lov na zaklad in spletne sobe pobega. Cluetivity ponuja izkušnje v zaprtih prostorih in na prostem ter “city-centric” virtualne misije in dogodivščine, ki od ekip zahtevajo sodelovanje pri premagovanju skupnih izzivov.

Igralci uporabljajo veščine timskega dela, kot so kritično mišljenje, komunikacija in prilagodljivost, s čimer skupinsko rešujejo uganke. Igre vključujejo ekipe in soigralcem omogočajo kolektivno reševanje problemov. Cluetivity ponuja tudi zanimive funkcije, kot so obogatena resničnost, deljenje videa in fotografij ter prilagodljive uganke.

Spoznajte Cluetivity tukaj.

Huddle

Sodelovanje zahteva ustrezna orodja in dostop do skupnih prostorov, naj bo to v živo, ali v virtualnem svetu. Ko razmišljajo o platformah za team building, vodje pogosto iščejo aplikacije in programe, ki gradijo timske vezi in pritegnejo zaposlene prek zabavnih iger, spregledajo pa programsko opremo, ki omogoča deljenje dela. Medtem ko so medosebne veščine in navdušenje pomembni elementi team buildinga, ekipe ne morejo učinkovito delovati brez instrumentov, ki omogočajo skupna prizadevanja.

Huddle je aplikacija namenjena ravno temu, saj je opremljena s funkcijami, kot so deljenje datotek, timska komunikacija in možnost urejanja. S strogimi varnostnimi lastnostmi program ščiti občutljive podatke pred kibernetskimi napadi. Platforma pa omogoča tudi skupno rabo datotek s strankami. Torej, preprosto in timsko sodelovanje v realnem času, mobilne zmogljivosti pa pomagajo še bolj povečati produktivnost skupine.

Spoznajte Huddle tukaj.

Miro

Miro je spletna “whiteboard” aplikacija, ki ekipam omogoča “brainstorming” sodelovanje, interaktivne sestanke in načrtovanje strategij. Platforma vključuje diagrame vodenja projektov, ki olajšajo vizualizacijo stopenj procesa in nudijo pomoč vključenim sodelavcem. Miro poenostavi načrtovanje projektov in upravljanje delovnega toka.

Spoznajte Miro tukaj.

HeyTaco!

Zanimiv način za spodbujanje medsebojnih pohval. HejTaco! je Slack aplikacija, ki članom ekipe pomaga in olajša deljenje pohval drug drugemu. Vsak dan vsak član ekipe prejme pet taco emojijev, ki jih poleg pohval in zahval podeli sodelavcem. Člani ekipe si lahko pošiljajo tudi digitalna darila, kot so risani takosi v ogrinjalih in steklenice jalapeño omake. HejTaco! sprejema tudi ukaze, kot je povej šalo ali zapleši. Ta program je odličen način, kako na zabaven način pohvaliti sodelavca in sprostiti vzdušje na delovnem mestu.

Spoznajte HeyTaco! tukaj.

Zaključek

Team building je lahko velik izziv, deloma zato, ker je praksa najbolj učinkovita, če se izvaja kot stalen proces. Vodje morda nimajo časa, da bi nenehno posvečali energijo nudenju podpore in pomoči kolegom, kar bi sicer vplivalo na boljše medsebojne odnose. Vseeno pa lahko team building orodja, programska oprema in aplikacije, služijo kot dopolnilo k bolj tradicionalnim metodam povezovanja ekipe, kot so izleti in zabavne aktivnosti.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije iOS aplikacije


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Medic sistemi d.o.o.

Jerebova ulica 18, 8000 Novo mesto, Tel: 07 332 16 10
Kdo smo? Smo družinsko podjetje z več kot 35 letno tradicijo poslovanja.Smo informacijsko podjetje, ki skrbi za trajnostni razvoj kakovostne storitve in rešitev.Smo pravi ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več