Računalništvo, telefonija
11.05.2006 09:43

Deli z drugimi:

Share

10 uspešnih let za HERMES SoftLab Sarajevo


Na sliki: Minister za promet in komunikacije v Svetu ministrov, Branko Dokić, Federalni minister za promet in komunikacije, Nedžad Branković in (govorec) predsednik uprave HERMES SoftLab Peter Testen.

HERMES SoftLab Sarajevo te dni praznuje deseto obletnico delovanja. Na osrednjem dogodku v Sarajevu sta stranke in ostale partnerje nagovorila Peter Testen, predsednik uprave in glavni izvršni direktor HERMES SoftLaba in ministra za promet in komunikacije iz Vlade Federacije Bosne in Hercegovine ter Sveta ministrov Bosne in Hercegovine.

HERMES SoftLaba Sarajevo je bilo ustanovljeno kot ena izmed prvih tujih investicij v Bosni in Hercegovini po podpisu Daytonskega sporazuma, danes pa zaposluje 68 strokovnjakov. V letu 2005 so prihodki znašali 1,37 milijona evrov, kar znaša več kot 45-odstotno rast v primerjavi z letom 2004. Kot eno največjih podjetij za razvoj IT rešitev in programske opreme v BiH, predstavlja pomembnega dobavitelja za ponudnike telekomunikacijskih storitev, finančne institucije in javno upravo v celotni jadranski regiji.

Peter Testen, predsednik uprave in glavni izvršni direktor HERMES SoftLab: “Deseta obletnica delovanja pomeni za HERMES SoftLab Sarajevo posebno priznanje in dokaz, da je domače IT znanje pomemben dejavnik razvoja gospodarstva v BiH. HERMES SoftLab Sarajevo je v desetih letih obstoja postal pomemben partner domačim podjetjem, kot tudi mnogim svetovnim visokotehnološkim podjetjem. Zadnje leto je bilo za HERMES SoftLab Sarajevo izredno, saj smo zaposlili 28 novih strokovnjakov. V desetih letih je HERMES SoftLab Sarajevo izvozil preko 7 MIO EUR storitev, kar nas uvršča med pomembnejše izvoznike v Bosni in Hercegovini. HERMES SoftLab Sarajevo je postal pomemben strateški del skupine HERMES SoftLab in predstavlja največji razvojni center podjetja izven matične države. Uspešno deluje tako na domačih projektih, kot tudi na projektih izven BiH, ki predstavljajo glavnino poslov. V prihodnosti želimo svojo prisotnost na lokalnem trgu še povečati in skladno s tem širiti podjetje tudi v ostale predele BiH.”

Prisotne povabljence sta nagovorila tudi ministra za promet in komunikacije iz Vlade Federacije Bosne in Hercegovine ter Sveta ministrov Bosne in Hercegovine.

Federalni minister za promet in komunikacije, Nedžad Branković, je povedal, da je investicija, s katero je bil Hermes SoftLab Sarajevo ustanovljen pred desetimi leti, kot tudi vse ostale, ki so pripomogle k njegovemu dosedanjemu razvoju – fer investicija – pri tem misleč na dejstvo, da podjetje ne gleda na BiH zgolj kot na trg, ampak zaposluje precejšnje število bosansko-hercegovskih strokovnjakov s področja informacijskih tehnologij, ter izvaža storitve in proizvode visoke dodane vrednosti v tujino.

Minister za promet in komunikacije v Svetu ministrov, Branko Dokić, je poudaril pomembnost podpore, ki jo Hermes SoftLab nudi elektrotehnični fakulteti na področju modernega šolanja kadrov ter zagotavljanja delovnih mest za njih. Ob tej priložnosti je napovedal skorajšnji sestanek predstavnikov Ministrstva za promet in komunikacije s podjetji, ki se ukvarjajo z izdelavo informacijskih rešitev, ki so registrirana in delujejo v BiH ter zaposlujejo domače strokovnjake.


Prijavi napako v članku