Računalništvo, telefonija
25.05.2013 20:29
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

1. Mednarodni znanstveni simpozij @life z novimi znanji na področju stresa na delovnem mestu

20. in 21. maja 2013 se je v hotelu Plaza v Ljubljani odvijal 1. Mednarodni znanstveni simpozij @life o stresu na delovnem mestu. Stres na delovnem mestu je globalni problem in zahteva holističen pristop. Simpozij @life je ponudil nepogrešljivo priložnost za predstavitev tem, povezanih s stresom na delovnem mestu, s področij psihologije, medicine, kineziologije in nutricionistike ter za razprave o trendih ravnanja s stresom v prihodnosti.Vse tiste, ki ste zamudili to priložnost odprte izmenjave zamisli in predstavitev novega znanja na področju prepoznavanja, nadzorovanja in preprečevanja stresa, vljudno vabimo na portal @life, kjer si lahko ogledate tako celotne posnetke vseh predavanj kot tudi zbornik.
1. Mednarodni znanstveni simpozij @life -  Obvladovanje stresa na delovnem mestu - holističen pristop.
1. Mednarodni znanstveni simpozij @life - Obvladovanje stresa na delovnem mestu - holističen pristop.

Med dvajsetimi predavatelji je na simpoziju o trendih in izzivih v prihodnosti za dobrih 200 udeležencev spregovorilo tudi šest mednarodno priznanih strokovnjakov z ameriške klinike Mayo. Med najbolj zvenečimi imeni predavateljev so tako zagotovo izstopali: Donald Hensrud, soavtor prehranske piramide Mayo Clinic Health Weight Pyramide, obenem tudi vodja oddelka za preventivno medicino, medicino dela in letalsko medicino, John Eisenach, prav tako s klinike Mayo, ki v sklopu številnih priznanih projektov, podprtih s strani države, že 10 let preučuje prav stres na delovnem mestu, Matthew Clark, vodilni strokovnjak s področja psihologije na kliniki Mayo, Amine Issa, spremljevalec številnih znanih odprav na Mount Everest in John Abstein, predsednik ameriškega združenja anestezistov. Delujoči na področju raziskovanja in obvladovanja stresa so predavali še Paul Jimenez, profesor psihologije in predsednik sekcije za delo in organizacijo pri avstrijskem psihološkem združenju Human Resources z Univerze Karl Franzens v Gradcu, Markus Raab z Inštituta za psihologijo v Kölnu, Tiziano Agostini z Univerze v Trstu ter priznani domači strokovnjaki, kot so: Matej Tušak, Alojz Ihan, Metoda Dodič-Fikfak, Tanja Urdih Lazar, Eva Stergar, Aleš Živkovič, Vojko Strojnik ter drugi.

Simpozij, na katerem so omenjeni vrhunski strokovnjaki predstavili svoje poglede slovenski strokovni javnosti, je bil namenjen celostnemu obravnavanju stresa. To pomeni, da pri preučevanju in obvladovanju stresa na delovnem mestu zajema vsa štiri ključna področja: medicino, psihologijo, šport, in prehrano, ter ponuja rešitve, kako jih obvladovati.

Strokovnjaki so tako razpravljali o trenutnih razsežnostih stresa na delovnem mestu v Sloveniji in tujini ter na ta način razpravo odprli tudi za javnost. Seveda pa niso manjkali niti primeri dobre prakse. Simpozij je še sklenila predstavitev projekta Corporate @life.

Vse tiste, ki ste zamudili to priložnost odprte izmenjave zamisli in predstavitev novega znanja na področju prepoznavanja, nadzorovanja in preprečevanja stresa, vljudno vabimo na spodnjo povezavo, kjer si lahko ogledate celotne posnetke vseh predavanj: http://www.a-life.eu.com/group/guest/symposium. Na voljo vam je tudi zbornik, ki obsega znanstvene prispevke predavateljev simpozija.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku