Operacijski sistemi
08.06.2017 11:00

Deli z drugimi:

Share

Zvočnik Apple HomePod, novi dom za Siri

Zvočnik Apple HomePod, novi dom za Siri
Zvočnik Apple HomePod, novi dom za Siri

Številni strokovnjaki so mnenja, da Apple v tekmi digitalnih asistentov močno zaostaja za Amazon Alexo in Googlovim asistentom. Glavni razlog za to naj bi bila omejenost Applove asistentke Siri na iPhone in računalnike, kar vse od iPhona 4S ostaja edini manevrski prostor za SIri. Strokovnjaki imajo tukaj skupno mnenje, in sicer da naj Apple pusti Siri več svobode. Alexa in Assistant sta vedno pripravljena na pomoč, vedno čakata, medtem ko za Siri to težko rečemo.

Kakorkoli že, Apple je končno sprejel veliko odločitev in izpustil Siri iz telefonov in računalnikov v dnevne sobe uporabnikov. Če je verjeti besedam Phila Schillerja, ki je na WWDC-ju naznanil novi Applov zvočnik HomePod, bo SIri doživela popoln preporod. HomePod je narejen, da premaga Sonos, Amazon in Google vse istočasno.

Ovalni, priročni zvočnik HomePod je visok 17,8 cm in opremljen z sedmimi visokotonskimi zvočniki, Apple pa ga je obogatil še z Applovim čipom A8, ki naj bi izboljšal kvaliteto zvoka in ravno ta naj bi presegla vse povprečne zvočnike (ni ravno vrhunski dosežek, vendar je vseeno dober začetek). HomePod zaznava tudi okolico in temu primerno prilagaja izhodni zvok. Bolj glasen kot je prostor, HomePod avtomatsko postane glasnejši in obratno.

Shiller je opisal Siri kot omniprisotno muzikologinjo znotraj HomePod-a. Možnosti uporabe Siri se z novim zvočnikom zelo razširijo, saj lahko od Siri zahtevamo, da zaigra našo najljubšo radijsko postajo, eno najnovejših pesmi ali najbolj predvajano skladbo 5. maja 2016. Apple zelo intenzivno dela na tem, da bi Siri optimiziral in preobrazil v “in-home” asistenta, ki bi ponujal sporočila, vremensko napoved, obvestila o prometu, športne novice itd. Kljub temu, da je HomePod konkurent Echu in Home-u, Apple vztraja pri poudarku na glasbi.

Vas zanima več iz te teme?
iOS operacijski sistem

Prijavi napako v članku