Strojna oprema
30.11.2006 11:53

Deli z drugimi:

Share

Zune predvajalniku ne gre preveč dobro

Microsoft najverjetneje ni ravno navdušen nad splavitvijo njihovega odgovora na iPod-a poimenovanega Zune, saj analitiki pravijo, da od začetka prodaje 15. novembra interes kupcev ni ravno blesteč, enako pa velja tudi za recenzije izdelka.
Preden je Microsoft uradno najavil svoj nov izdelek, se je šušljalo, da pripravljajo ročno igralno konzolo, ki bo konkurirala PSP-ju. No, govorice se niso izpolnile, saj je končni produkt bolj ali manj standarden predvajalnik mp3-jev, nekakšen odgovor na super priljubljen iPod.
Raziskava, ki jo je izvedel analitik Gene Munster za PiperJaffray, kaže, da je samo 8% od 40 prodajalcev predlagalo kupcem Zune, medtem ko jih 75% še vedno priporoča iPod. Še več, nekateri prodajalci mp3 predvajalnikov naj sploh še ne bi slišali za Zune, čeprav ga prodajajo v njihovih trgovinah.
Zune se napram drugim predvajalnikom tudi v samem štartu prodaje, ko je bilo zanimanje največje, ni odnesel dobro. 16. decembra na primer, je bil Zune na sedmem mestu najbolje prodajanih mp3 predvajalnikov na Amazon.com, pet dni kasneje pa je padel že na trinajsto mesto. Analitik Deutsche Bank Chris Whitmore pravi, da iPod pred prazniki ostaja vroča roba in da 30 GB video iPod, s katerim tekmuje Zune, ostaja imun za konkurenco.
Microsoft obljublja velike investicije v Zune v prihodnjih letih in da bo naprava postala bolj konkurenčna. 30GB Zune stane v ZDA toliko kot primerljivi iPod, slabih 250 dolarjev, ima pa Zune FM tuner in Wi-Fi, s katerim lahko delimo glasbo med napravami.


Prijavi napako v članku