Računalništvo, telefonija
11.10.2011 10:50

Deli z drugimi:

Share

Zotac ZBOX nano VD01: Miniaturnež z zanemarljivo porabo

Mini računalnik ZBOX nano VD01 je več kot dovolj zmogljiv za vsakdanja opravila.
Mini računalnik ZBOX nano VD01 je več kot dovolj zmogljiv za vsakdanja opravila.

Podjetje Zotac je vodilni inovator in največji svetovni proizvajalec grafičnih kartic, matičnih plošč in mini osebnih računalnikov. Pri pripravi mini računalnika ZBOX nano VD01 so se presegli sami sebe, saj so pripravili izjemnega kompaktneža z zanemarljivo porabo. To ne preseneča, saj so za osnovo vzeli energijsko varčni dvojedrni procesor VIA Nano X2 U4025 frekvence 1,2 gigaherca.

Za grafiko je bilo poskrbljeno z grafično kartico VIA ChromotionHD (Chrome9). Ta lahko brez večjih težav tekoče izrisuje visokoločljive videoposnetke. Strojna oprema obsega še gigabajt sistemskega pomnilnika in podporo 2,5-palčni trdi disk ali pogon Solid State. Nekoliko bogatejša različica ZBOX nano VD01 Plus pod kompaktnim in stilsko oblikovanim ohišjem skriva še dodaten gigabajt sistemskega pomnilnika (skupno 2 GB) in trdi disk s 320 gigabajti prostora.

Mini računalnik ZBOX nano VD01 ima za povezljivost na voljo bogato paleto priključkov. Med njimi najdemo USB 3.0 in 2.0, eSATA, Ethernet, Bluetooth 3.0, HDMI, brezžično povezavo Wi-Fi ter celo infrardeči sprejemnik z vgrajenim daljinskim upravljalnikom. Nadgradnja mini računalnika ZBOX nano VD01 je zelo enostavno, saj ima na voljo dva vijaka s pomočjo katerih odpremo ohišje. Novi VESA 75/100 nosilec je sila priročen, saj lahko računalnik na štiri različne načine pritrdimo na zaslon ali steno, kar zagotavlja izboljšano fleksibilnost.


Prijavi napako v članku