Računalništvo, telefonija
16.10.2020 08:00
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov
Zoom z možnostjo organizacije plačljivih spletnih dogodkov

Zoom predstavlja OnZoom – novi način organizacije brezplačnih in plačljivih virtualnih dogodkov. V času pandemije je Zoom postal mesto, kjer ljudje po celem svetu gostijo sestanke, konference, vodene vadbe, koncerte in še kaj bi se našlo. Nova platforma OnZoom omogoča prodajo vstopnic in priredbo javnih dogodkov. Zoom poleg tega dodaja še novo integracijo Zapp, ki omogoča črpanje podatkov iz produktivnostnih orodij, kot so Dropbox, Slack ali Asana.

Pandemija Covid-19 še vedno ne popušča in Zoom se je odločil, da svojim uporabnikom ponudi dolgo časa pričakovano lastnost – plačljive spletne dogodke. Poleg tega je poskrbel za integracijo z različnimi produktivnostnimi orodji – Slack, Dropbox in Asana, preko katerih se lahko po novem povežemo direktno v Zoom sestanek ali kak drug dogodek.

Zoom je po začetnem “bumu” sicer nekoliko izgubil na priljubljenosti, vendar še vedno drži položaj enega glavnih ponudnikov videokonferenčnih storitev. Spletna platforma za organizacijo dogodkov OnZoom originalnemu Zoomu dodaja nove lastnosti, ki olajšajo organizacijo spletnih dogodkov. Glavna novost je ta, da bo lahko organizator odslej zaračunal vstopnino na dogodek. Zahvaljujoč se integraciji s PayPalom, bo OnZoom ponudil “tržnico dogodkov”, kjer se bodo uporabniki lahko prijavili na javne dogodke – tako brezplačne, kot plačljive.

V začetku bo OnZoom na voljo samo v ZDA, pozneje pa bo novost dostopna tudi na globalni ravni. V letu 2020 naj bi bila nova platforma brezplačna oz. bi jo lahko brezplačno uporabljali tisti, ki sicer uporabljajo plačljivo verzijo Zooma. Zoom je ob predstavitvi nove lastnosti že napovedal, da bi naslednje leto lahko pobral delež prodaje vstopnic za spletne dogodke.

Tudi Facebook je v začetku leta naznanil podobno rešitev in omogočil poslovnim uporabnikom, ustvarjalcem, medijskim založnikom in še komu, da gosti plačljive dogodke znotraj aplikacij Facebook Live ali Messenger Rooms. Facebook je zatrdil, da od prodaje vstopnic ne bo pobiral svojega deleža.

Glede na to, da se celotna industrija organizacije dogodkov vedno bolj pomika vsaj v “hibridni” svet, če ne že v virtualnega, je tako poteza Zooma, kot tudi Facebooka po svoje logična. Takšne priložnosti seveda ne gre izpustiti iz rok. Kdo bo pri vpeljavi novih lastnosti bolj uspešen, bo pokazal čas, mi pa bomo še naprej spremljali, kako se bo lastnost razvijala, tako pri Facebooku, kot tudi pri Zoomu.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Genis svojim partnerjem zagotavlja vrhunske storitve in informacijske rešitve za podporo pri optimizaciji poslovanja ter uvajanju novih poslovnih in vodstvenih modelov. Danes je podjetje ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več