Računalništvo, telefonija
27.12.2017 14:09

Deli z drugimi:

Share

Znan češki klub je za didžeja najel kar robota!

Številni gosti nočnega lokala so nad robotom didžejem več kot navdušeni!
Številni gosti nočnega lokala so nad robotom didžejem več kot navdušeni!

Raznovrstni stroji in roboti so v zadnjih nekaj desetletjih vedno hitreje nadomeščali ljudi na njihovih delovnih mestih in pri opravljanju takšnih in drugačnih opravil. Tam nekje 70 let pa traja od kar številne od teh strojev poganja in nadzira računalnik. Medtem, ko so surove sposobnosti računalnikov naraščale in še naraščajo eksponentno, človeška delovna mesta roboti nadomeščajo v majhnem on relativno konstantnem razmerju.

Kot vse kaže bodo roboti kmalu lahko povsem nadomestili tudi didžeje. To so dokazali upravljavci praškega nočnega lokala Karlovy lázně, saj so robota z umetno inteligenco zadolžili za predvajanje glasbe. Robot s kar tremi glasbenimi postajama upravlja z robotsko roko. Gosti nočnega lokala so nad novostjo navdušeni, saj gre za edinstveno novost na evropskem trgu. Ta je opremljen s posebno programsko opremo, ki mu pomaga pri izbiri glasbenih plošč in sicer na način, da je glasba prilagojena gostom v lokalu.

Medtem ko je večina obiskovalec navdušenih nad novostjo, so nekateri nad njo razočarani. Nekateri gosti so namreč prepričani, da robot ne čuti, kaj ljudje želijo plesati, saj nima čustev za glasbo.


Prijavi napako v članku