Telefoni
30.04.2016 14:15
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Znaki okrevanja za Sony

Pametni mobilni telefon Sony Xperia Z6 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše!
Pametni mobilni telefon Sony Xperia Z6 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše!

Brez dvoma spadajo pametni telefoni podjetja Sony med najlepše telefone na trgu. Kombinacija unikatnosti oblike, izdelave in uporabljenih materialov presega vse ostale alternative na platformi Android. Medtem ko se večina konkurenčnih podjetij trudi čim bolje skopirati pametni telefon iPhone, so si pri Sonyju že pred leti uspeli zagotoviti prepoznavno obliko pametnih telefonov, ki jih je možno opaziti že na daleč. Ko bi le bila prodajni in marketinški oddelek v podjetju kos svojim nalogam, da podjetje ne bi zabeležilo 20-odstotnega padca prihodkov z naslova prodaje pametnih telefonov leta 2015.

Pri Sonyju so namreč objavili poslovne rezultate za leto 2015 in pri tem, kot kaže, se podjetje še naprej sooča s težavami glede prodaje prodaje pametnih telefonov. Modele Z je pred kratkim zamenjala nova generacija pametnih telefonov Xperia X in v tem trenutku je potrebno še počakati na prodajni učinek. Vendar pa, kot so sporočili pri podjetju, se bodo pri Sonyju osredotočali na kvaliteto in ne kvantiteto. Slednje pomeni, da za cilj nimajo maksimirati števila prodanih pametnih telefonov, ampak ponuditi zmogljivejše modele z višjimi cenami. Ali se bo strategija obrestovala, bo razvidno v tem letu, veliko časa pa zaposleni v mobilni diviziji podjetja nimajo. CEO podjetja Sony, Kazuo Hirai, je oddelku dal možnost, da do konca leta 2016 preide v profitabilnost. Časa je tako malo.

Sony pa v tem trenutku ni odvisen od prodaje pametnih telefonov, saj se poleg tega ukvarja s številnimi drugimi produkti in storitvami. Najbolj uspešno se na trgu obnese prodaja igralne konzole Playstation 4 in iger. Glede na to, da bodo letos na trgu predstavili Playstation VR in posodobljeno konzolo Playstation 4, se uspešna prodaja pričakuje tudi v prihodnje. Prodaja igralnih konzol s tem tudi nosi levji delež pri kar 667-odstotnem povečanju dobička, ki ga je podjetje zabeležilo leta 2015, v primerjavi z letom 2014.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku