Računalništvo, telefonija
09.03.2012 18:09

Deli z drugimi:

Share

Zmogljivi telefoni za stacionarna omrežja

SL910 sprednji del
SL910 sprednji del

Znano je, da je mobilna tehnologija bliskovito hitro napreduje, iz nekaj mobilnikov na leto, sedaj proizvajalci predstavijo nekaj mobilnikov na mesec. Vsak pa je boljši od predhodnika, kakšno pa je stanje pri stacionarnih telefonih?

Podjetje Gigaset je predstavilo njihov stacionarni telefon, ki se lahko pohvali z zaslonom občutljivim na dotik, visoko ločljivost zaslona in stilsko zelo dovršeno obliko. Prikazuje koledar, analogno uro in kontakte s sličicami, pretvorite ga lahko celo v »baby phone«. Pri modelu SL910 so skrbno izbrali melodije zvonjenja in jih optimizirali posebej za dom. Omogoča prostoročno telefoniranje, dajanje klica »na čakanje«, prilagajanje glasnosti in izklop mikrofona.

Zaslon velikosti 6,8 cm x 4,5 cm bo pravo zmogljivost pokazal, ko se bo na njem odvrtela slika vašega klicatelja. Interni spomin telefona pa zmore do 240 slik, katere lahko avtomatsko predvajamo na zaslonu.

Vsak, ki želi klicati skupino ljudi ali opravljati klice brez uporabe rok, bo navdušen nad vgrajeno prostoročno funkcijo telefoniranja. Telefon namreč vsebuje dva močna ločena zvočnika, katerih zvočne profile je mogoče nastavljati glede na prostor v katerem se nahajate.

Velik imenik ponuja dovolj prostora za vse prijatelje in domače. Imenik lahko shrani do 500 vCard kontaktov, kjer ima vsak kontakt lahko do 8 številk in svojo sličico, ki se prikaže takoj, ko vas oseba kliče. Da vnašanje kontaktov ni nobena umetnost poskrbi možnost sinhronizacije s programom Outlook, ki lahko teče na sistemu mac ali PC. Povezavo z računalnikom lahko vzpostavite preko modrozobega vmesnika Bluetooth, ali z mini USB – USB kablom.

Gigaset SL910 se lahko pohvali tudi s odlično ceno. Za model brez tajnice je tako potrebno odšteti 149,99 evrov, za model s tajnico pa 20 evrov več.


Prijavi napako v članku