Računalništvo, telefonija
14.07.2018 06:48

Deli z drugimi:

Share

Že veste, koliko boste morali plačati za polet v vesolje?

a polet v vesolje bo treba odšteti med preračunanimi 170 tisoči in preračunanimi 215 tisoči evri.
a polet v vesolje bo treba odšteti med preračunanimi 170 tisoči in preračunanimi 215 tisoči evri.

Prvi mož podjetja Amazon Jeff Bezos že dalj časa cilja na “vesoljski turizem“. Njegovo podjetje Blue Origin s podjetjem Virgin Galactic ustvarja novo vesoljsko industrijo, ki želi vesolje približati vsakdanjemu človeku. Prvi komercialni poleti v vesolje bodo po vsej verjetnosti izvedeni tekom naslednjega leta. Do takrat pa bo verjetno potrebnega še veliko dela, preizkušanja in izpopolnjevanja.

Vesoljski turizem seveda ne bo poceni in bo namenjen le izbranim posameznikom. Za polet z vesoljskim plovilom New Shepard v vesolje bo namreč treba odšteti med preračunanimi 170 tisoči in preračunanimi 215 tisoči evrov, kar bo primerljivo z drugimi podjetji, ki bodo ponujala enako storitev (na primer podjetje Virgin Galactic). Prve vozovnice bodo vsaj po zagotovilu vodilnih podjetji s tega področja na voljo za prodajo že v teku naslednjega leta oziroma nekaj mesecev pred poleti.

Tovrstna potovanja v vesolje za ponudnike tovrstnih storitev ne bodo dobičkonosna, še več, podjetja bodo imela s tem kar precejšnje izgube. Podjetje Blue Origin bo lahko v vesolje naenkrat pripeljalo do šest potnikov, za 100 kilometrski polet pa bo podjetje pridelalo za okoli preračunanih 86 milijonov evrov izgube. Postopoma pa naj bi podjetje na ta račun pričelo beležiti dovolj dobre dobičke.


Prijavi napako v članku