Računalništvo, telefonija
25.10.2017 11:45

Deli z drugimi:

Share

Že veste, kako je Google poenostavil mobilno plačevanje?

Storitev Pay with Google bo uporabnikom mobilnih naprav močno poenostavila spletno plačevanje.
Storitev Pay with Google bo uporabnikom mobilnih naprav močno poenostavila spletno plačevanje.

Že dalj časa je znano, da je mobilno plačevanje med uporabniki pametnih mobilnih telefonov vse bolj priljubljeno. Zaradi tega so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da ga še dodatno poenostavijo. Tu gre za storitev Pay with Google, ki bo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov omogočala izvedbo plačil z enim klikom, kar pomeni, da uporabnikom ne bo treba več izpolnjevati dodatnih podatkov ali vnašati podatkov o plačilnih in kreditnih karticah.

Storitev Pay with Google uporabnikom mobilnih naprav dejansko omogoča povezavo plačilnih in drugih podatkov z njihovim Googlovim računom, ti pa se nato samodejno izpišejo na spletnem obrazcu za plačilo, vključno s podatki o naslovu dostave. Storitev Pay with Google bo sprva mogoče koristiti le v 15 izbranih spletnih trgovinah, kot so Wish, Instacart, Airbnb in Deliveroo, nekoliko kasneje pa bo zanimiva storitev na voljo tudi ostalim mobilnim uporabnikom.

Pri podjetju Google verjamejo, da bodo tudi trgovci navdušeni nad njegovim plačilnim sistemom, saj računalniški gigant (vsaj zaenkrat) ne zaračuna provizije za obdelavo plačil. Pri tem velja še omeniti, da je storitev Pay with Google na voljo tako za brskalnik Android kot mobilni Chrome.


Prijavi napako v članku