Računalništvo, telefonija
20.04.2007 10:38

Deli z drugimi:

Share

Združevanje uradov z omrežji

Mestni svet Birminghama je napovedal povezovanje 450 šol, 60 knjižnic in 240 različnih občinskih uradov v eno najbolj naprednih omrežij lokalne uprave v Angliji. Service Birmingham, partnerska organizacija mestnega sveta in glavnega izvajalca občinskih projektov, podjetja Capita, na območju mesta gradi IP omrežje, ki bo občanom omogočilo boljši in lažji dostop do storitev, hkrati pa podprlo program preoblikovanja poslovanja mestnega sveta, s katerim naj bi v naslednjih 10 letih prihranili milijardo britanskih funtov.

Kljub temu, da je načrtovani zaključek izgradnje omrežja predviden konec aprila 2007, je postavitev dela konvergentnega IP omrežja podjetja Cisco zaradi bistveno izboljšane komunikacije in znižanja infrastrukturnih stroškov mestnemu svetu že doslej omogočila letni prihranek v višini 350.000 funtov, stroški upravljanja omrežja pa so nižji za 40 odstotkov letno. Omrežje je organizaciji Service Birmingham prav tako omogočilo, da preseže načrtovano 99,9-odstotno dostopnost omrežja v zadnjih sedmih mesecih.

Andrew Mackey, vodja omrežnih projektov organizacije Service Birmingham, pravi: “Naš cilj je pomagati mestnemu svetu pri preoblikovanju načina izvajanja storitev za prebivalce Birminghama. Nudimo združene storitve za mestno upravo in prebivalce na najbolj učinkovit in udoben način, in sicer kadar koli in kjer koli. Cisco IP omrežje predstavlja pomembno podporo pri izboljšanju teh storitev.”

Omrežje je zasnovano tako, da prebivalcem omogoča lažji dostop do storitev šol, knjižnic in uradov, osebju mestnega sveta pa izboljšuje delovno učinkovitost. Tako bodo npr. šole postale osrednje točke v življenju skupnosti, saj bodo prebivalci lahko dostopali do najrazličnejših storitev, kot so informacije o občinskem davku in olajšavah, storitve socialnega varstva in drugih pomožnih storitev.

Omrežje bo občinskim uradom in drugim organom skupnosti omogočilo delo v šolah in podobnih objektih ter jih tako približalo tistim, ki njihove storitve potrebujejo. Uradniki bodo imeli dostop do vseh informacij in sistemov, ki so jim na voljo v običajnih pisarnah, zato bodo imeli več časa za osebni stik z prebivalci Birminghama, izognili pa se bodo odvečnim potem in bodo pri delu zato bolj učinkoviti. Pilotski projekt, ki se trenutno izvaja v centralni knjižnici Birmingham, med drugim omogoča tudi javni dostop do spletnih storitev mestnega sveta.

Organizacija Service Birmingham bo prek Ciscovega IP omrežja vpeljala tudi druge aplikacije za izboljšanje storitev, na primer sistem Cisco Unified Communications z IP telefonijo, ki bo uradnikom omogočala uporabo ene številke, ne glede na to, kje se prijavijo v omrežje. Organizacija se zanima tudi za druge storitve in aplikacije, ki se izvajajo prek omrežja, na primer upravljanje in nadzor storitev na objektih (razsvetljava in ogrevanje, fizični dostop in sistemi varnostnih kamer). Načrtujejo tudi vpeljavo brezžičnih Cisco omrežij v prostore in stavbe mestnega sveta, kar bo zaposlenim omogočilo večjo mobilnost.

Birminghamsko konvergentno IP omrežje bo nadomestilo tri obstoječa omrežja, vključevalo pa bo funkcije za upravljanje kakovosti Ciscovih storitev, ki zagotavljajo podporo prihajajočim aplikacijam, kot sta IP telefonija in večpredstavnostne vsebine v pretočnih zapisih. Omrežje, ki ga Service Birmingham v vlogi ponudnika storitev mestnemu svetu v celoti oblikuje, razvija in upravlja, bo oskrbovalo 20.000 uporabnikov in 30.000 vrat. Tehnično svetovanje in podporo organizaciji Service Birmingham nudita Cisco in BT, Ciscov pooblaščeni zlati certificirani partner.

Omrežna infrastruktura bo vključevala stikala Cisco Catalyst 3560 Series, Cisco Catalyst 3750 Series in Cisco Catalyst 6500 Series, s podporo za napajanje prek Etherneta (PoE), ki je potrebna za delovanje prihodnjih omrežnih aplikacij. Omrežje MPLS bo na območju celotnega mesta omogočilo povezave s prenosi od 10 Mb do 1 Gb. Vključevalo bo tudi storitve požarnega zida Cisco Catalyst 6500 Series Firewall, ki bodo organizaciji Service Birmingham omogočile ustvariti enotne mestne infrastrukture z zagotovljeno zaščito zaupnih podatkov.

“Projekt organizacije Service Birmingham je izvrsten primer, kako je mogoče prek spletnega dostopa bistveno izboljšati storitve lokalne uprave, uradom pa omogočiti, da uspešno avtomatizirajo in združijo delovne procese, ali jih celo odpravijo, če povzročajo previsoke stroške, pri tem pa ponujajo nove inovativne storitve”, meni David Critchtley, izvršni direktor za javni sektor pri Ciscu. “S pomočjo naše tehnologije bo Service Birmingham spremenil ponudbo storitev mestnega sveta Birminghama ter tako izboljšal delovne procese in storilnost zaposlenih, hkrati pa zagotovil prihranek pri stroških.”


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

Endava

, ,