Telefonija
01.12.2005 12:02

Deli z drugimi:

Share

Združena blagovna znamka BenQ-Siemens od leta 2006 naprej


Utrinek s tiskovne konference.

Korporacija BenQ iz Tajvana je začela z aktivnostmi na slovenskem trgu mobilne telefonije. Podjetje BenQ Mobile CEE (Srednja in Vzhodna Evropa), ustanovljeno v ta namen, je uradno začelo z delovanjem že oktobra 2005, novo podjetje pa bo preko sedeža na Dunaju usmerjalo poslovanje mobilne telefonije v 17 državah Srednje in Vzhodne Evrope. BenQ Mobile CEE ima več kot 100 zaposlenih, podjetje pa vodita Josef Forer in Gerhard Perschy, ki sta pred tem uspešno vodila Siemensovo enoto mobilnih telefonov za omenjeno območje. Monika Hammerschmid bo po novem finančna direktorica podjetja. BenQ Mobile je zadnja in hkrati največja enota poslovne skupine BenQ Corporation, ki je prevzela nekdanjo Siemensovo enoto mobilnih telefonov.

“Veselimo se novih nalog in novega korporativnega okolja, hkrati pa imamo optimistične poglede na prihodnost: iz Dunaja bomo vodili in obvladovali trge mobilne telefonije v 17 državah Srednje ter Vzhodne Evrope, kjer imamo sposobne lokalne ekipe. Dolgoletne Siemensove izkušnje pri poslovanju z brezžičnimi produkti, ki se združujejo z BenQ-jevim poznavanjem trga končnih uporabnikov, so najboljša naložba za prihodnost. Naš najpomembnejši cilj je dobičkonosnost, ki jo nameravamo ustvariti predvsem s pridobivanjem dobre tržne pozicije v segmentu visoke tehnologije,” je povedal Josef Forer, direktor BenQ Mobile CEE.


Eden izmed prihajajočih modelov – Siemens SL75.

“Mobilni telefoni znamke Siemens bodo na slovenskem trgu še naprej dosegljivi, obenem pa bodo naši prodajni in servisni partnerji še naprej delovali kot kontakt za uporabnike Siemensovih mobilnih telefonov. V začetku leta 2006 bomo predstavili nove inovativne modele pod združeno blagovno znamko BenQ-Siemens. S Siemensovim širokim portfeljem GSM in GPRS produktov ter strokovnim znanjem podjetja BenQ na področju pametnih telefonov in UMTS tehnologije, bomo v veliko boljši poziciji, da zadovoljimo pričakovanja, potrebe in zahteve naših uporabnikov,” pojasnjuje Bernard Purkart, vodja podružnice BenQ Mobile CEE v Ljubljani.

Na podlagi dogovora s Siemensom AG lahko BenQ Mobile uporablja Siemensovo blagovno znamko za obdobje 18 mesecev od začetka oktobra 2005 dalje, ter nadaljnih pet let združeno blagovno znamko Siemens-BenQ.


Prijavi napako v članku