Igre
11.06.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Zbirka preko 1500 iger za manj kot 5 evrov

Med bolj odmevne igre iz paketa sodi "indie" uspešnica Night in the Woods.
Med bolj odmevne igre iz paketa sodi "indie" uspešnica Night in the Woods.

Čeprav so pretekle dni v Združenih državah Amerike zaznamovali nemiri in protesti, na dan prihaja vse več pozitivnih dejanj ter zgodb, ki vračajo upanje v človeštvo. Mednje zagotovo spadajo tudi številne dobrodelne spletne kampanje, v katerih so se zbrale že osupljive vsote denarja za organizacije, ki se borijo proti rasni diskriminaciji in policijskemu nasilju.

Že paket neodvisnih iger Black Lives Matter Support Bundle je požel veliko zanimanja in zbral preko 90 tisoč ameriških dolarjev, v ponudbi izvrstnih kupčij na strani itch.io pa še posebej izstopa dobrodelni paket Bundle for Racial Justice and Equality. Ta namreč trenutno vsebuje več kot 1500 neodvisnih iger za pičlih 5 $, na voljo pa bo do 15. junija.

Med široko ponudbo stvaritev, ki jih je prispevalo več kot 1000 neodvisnih razvijalcev, je moč najti tako eksperimentalne projekte kakor znane “indie” naslove, kot so: Night in the Woods, Overland, Oxenfree, Minit ter Super Hexagon. Zbirka je do zdaj zbrala že skoraj 5 milijonov ameriških dolarjev, celoten izkupiček pa bo enakopravno razdeljen med organizaciji NAACP Legal Defense and Educational Fund in Community Bail Fund.


Prijavi napako v članku