Telefoni
01.06.2013 08:28

Deli z drugimi:

Share

Zaslon mobilnika iPhone 5S naj bi imel še enkrat več pik kot iPhone 5

Mobilnik iPhone 4 je ponudil še enkrat več pik na palec kot njegov predhodnik.
Mobilnik iPhone 4 je ponudil še enkrat več pik na palec kot njegov predhodnik.

V zadnjih letih proizvajalci mobilnikov kar tekmujejo med seboj v količini pik na palec, ki jih ponujajo njihovi mobilniki. Še ne tako dolgo časa nazaj so mobilniki ponujali po nekaj več kot 100 ali 200 pik na palec, danes pa najboljši ponujajo že več kot 400 pik na palec. Če smo lahko pri starejših mobilnikih s prostim očesom pike brez težav videli, pa bi to za najnovejše že skoraj težko trdili. Pomembnosti kakovostnih zaslonov se zavedajo vsi največji proizvajalci mobilnikov, med njimi tudi Apple. Če gre verjeti kitajski spletni strani WeiPhone, naj bi imel novi iPhone 5S še enkrat več pik kot njegov predhodnik. Obenem pa naj bi imel tudi tanjše robove okoli zaslona.

Prihajajoči iPhone 5S naj bi premogel kar okoli 1,5 milijonov pik, kar bi ob dosedanji velikosti zaslona, ki znaša 4 palce (10,2 centimetra), pomenilo, do bi imel kar 460 pik na palec. Za primerjavo, trenutno zelo popularna mobilnika Galaxy S4 ter Xperia Z jih imata 441.

Število pik na palec se je pri mobilnikih iPhone skozi leta spreminjalo. Prvi mobilnik iPhone, ki je luč sveta ugledal leta 2007, ima 165 pik na palec. Prav toliko jih posedujeta tudi modela za njim – iPhone 3G ter iPhone 3GS. Velik preskok pa se je zgodil s prihodom mobilnika iPhone 4. Ta je namreč opremljen z zaslonom s 330 pikami na palec. Toliko jih ima tudi njegov naslednik iPhone 4S. Malenkost manj, 326, pa jih premore iPhone 5.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku