Avtomobilizem
20.11.2022 08:34
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zamenljive baterije za električne avtomobile navdušile voznike

Čeprav lahko določene električne avtomobile napolnimo že precej hitro, težava nastane, ko se z električnim avtomobilom odpravimo na res dolgo pot. Zato so pri podjetju NIO že pred časom predstavili inovativno zamisel sistema izmenljivih baterij. To v praksi pomeni, da bi napredni sistem v zgolj nekaj minutah iz avtomobila samodejno odstranil obstoječo baterijo in jo nadomestil s povsem napolnjeno.

Električnemu vozilu bi torej avtonomijo zagotovili v enakem času, kot ga danes potrebujemo za polnjenje vozil na fosilna goriva. Podjetje NIO je prve tovrstne postaje za zamenjavo baterij postavilo na Kitajskem, namenjene pa so njihovemu električnemu terenskemu vozilu SUV ES8. Danes je na kitajskem ozemlju že 1.200 tovrstnih postaj. Do konca leta pa naj bi jih bilo že 1.300. To kaže le na to, da so vozniki električnih avtomobilov NIO SUV ES8 nad izmenljivimi baterijami več kot zadovoljni in da je to prava rešitev za dolgo polnjenje.

Kmalu naj bi podobne postaje podjetje NIO namestilo tudi v Nemčiji in zatem postopoma še v preostalih evropskih državah. Podjetje NIO bo prvo tovarno za izdelavo postaj za izmenljive baterije, imenovano Power Swap Station, postavilo na Madžarskem. To bo hkrati tudi prva tovrstna tovarna, ki bo postavljena zunaj meja Kitajske. To naj bi se po vsej verjetnosti zgodilo že letos. To po posledično seveda pospešilo tudi prodajo električnih vozil NIO SUV ES8, ki veljajo za zelo zanesljiva, zmogljiva in imajo dolgo avtonomijo delovanja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HP monitorji

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MintPOS, programska oprema, d.o.o.

Pot za Brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 81
Uspešna maloprodajna podjetja dnevno opravijo številne transakcije, včasih tudi na tisoče. Za obvladovanje takšnega obsega se morajo podjetja opremiti z orodji, tako strojnimi ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178